Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Şoferii vor sens giratoriu în zona Peco Coteşti, pietonii preferă refugiul


   Åžoferii sunt de părere că la intersecția drumului european E85 cu DJ 205 R, respectiv Peco Cotești, ar trebui amplasat un sens giratoriu, iar pietonii cred că ar fi indicată amenajarea unui refugiu. În urma accidentului mortal produs marți seara în această zonă, cititorii „Monitorul de Vrancea” ne-au scris pe site, www.monitorulvn.ro, că în această zonă este nevoie de un sens giratoriu, care i-ar ajuta pe șoferi să iasă mai ușor de pe drumurile laterale sau chiar din peco. „Obligatoriu trebuie montat un sens giratoriu, este un coșmar să ieși cu mașina din Cotești, pe DN85. Oare nu este mai ușor să prevenim?”, scrie un cititor. Un altul este de părere că în această zonă ar trebui să existe un refugiu. „Cred că cel mai simplu ar fi să se facă un mic refugiu în mijlocul drumului european, cum era la ieșirea din Focșani către Brăila. Te-ai asigurat din stânga, nu trece nimic, ieși, te oprești după refugiu, apoi te asiguri din dreapta și la drum”, scrie acesta.
   Polițiștii spun însă că nu este posibil ca în această zonă să existe sens giratoriu deoarece este vorba despre un drum european, care nu trece prin localitate. „Nu poate fi un sens giratoriu acolo, deoarece vorbim despre un drum european. În plus, zona respectivă este în afara localității. Sensurile giratorii nu pot fi amplasate oriunde. Aici au fost luate măsuri pentru reducerea numărului de accidente rutiere. În plus, a fost instituită și limită de viteză de 50 kilometri pe oră. Din aceleași motive nu poate fi nici refugiu”, ne-a precizat comisarul șef Alexandru Cara, din cadrul Serviciului Rutier. 
   Reamintim că marți seara, în această zonă s-a produs un accident rutier mortal.  Oamenii legii au stabilit că bărbatul decedat a fost lovit de mașină, în timp ce traversa strada prin loc nepermis. „La data de 24.09.2013, ora 20.15, pe DN2 E 85, în afara comunei Golești, P. Mircea Åžtefăniță, de 26 ani, din comuna Gugești, în timp ce conducea un autoturism l-a surprins și l-a accidentat mortal pe I. Miron, de 64 ani, din municipiul București, care a încercat să traverseze drumul prin loc nepermis și fără să se asigure. Conducătorul auto nu se afla sub influența băuturilor alcoolice. Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii cu exactitate a modului de producere a evenimentului”, au transmis polițiștii. 
   În această zonă există o limitare de viteză, dar șoferii spun că măsura nu este suficientă. 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?