Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

Încă un dosar pe numele lui Cătălin Andronache, după cele de omor şi distrugere


   Cătălin Andronache, tânărul din Străoane condamnat la ani grei de închisoare pentru omor, în primă instanță, a fost trimis din nou în judecată. De data aceasta este  acuzat de lovire sau alte violențe. Potrivit anchetatorilor, el și-a lovit un coleg de celulă, pe vremea când era încarcerat în Penitenciarul Focșani, acum fiind la Galați. Cauza încăierării dintre deținuți a fost volumul sonorului televizorului din celulă. Unul vroia mai încet, altul mai tare.
   În rechizitoriul întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani se arată că în acest dosar au fost trimiși în judecată trei deținuți, pentru aceeași faptă, respectiv lovire sau alte violențe. Fapta a fost comisă în data de 14 ianuarie, în celula în care cei trei erau cazați.
   Potrivit procurorilor, Cătălin Andronache l-a lovit cu pumnii și cu un obiect tăietor, respectiv o cană, pe Adrian Badea. Victima a avut nevoie de 8-9 zile de îngrijiri medicale pentru refacere. În același dosar a mai fost trimis în judecată și Ionel Å¢ăranu, din comuna Slobozia Ciorăști, anchetatorii stabilind că și el a luat parte la încăierare și că l-a lovit cu pumnii pe același Badea. La rândul său, și Badea a fost trimis în judecată tot pentru lovire sau alte violențe, după ce l-a lovit cu pumnii pe Cătălin Andronache și i-a provocat suferințe fizice, după cum reiese din rechizitoriul procurorilor.
   În urma incidentului au fost audiați și ceilalți deținuți din celulă, care au susținut că cei trei s-au lovit reciproc. Potrivit rechizitoriului, Badea ar fi luat o cană pentru a-l lovi cu ea pe Andronache, moment în care acesta a prins cana și i-a rupt toarta, după care l-a lovit cu ea pe Badea. Audiat fiind, Badea a avut altă variantă. Potrivit declarației sale, el ar fi fost atacat de o persoană, iar un alt deținut, care stătea în patul de deasupra celui în care dormea el, i-ar fi pus o pătură în cap, moment în care Å¢ăranu l-ar fi apucat de hanorac, iar Andronache l-ar fi lovit. Badea nu recunoaște că el a început scandalul, așa cum suțin ceilalți doi deținuți trimiși în judecată în același dosar.

Andronache a mai fost trimis în judecată acum o săptămână

    Andronache a mai fost trimis în judecată în urmă cu aproximativ o săptămână, pentru distrugere. În rechizitoriul se arată că la data de 9 martie, supărat pentru că i s-a schimbat programul de plimbare în curte, a distrus instalația electrică, instalația de apă rece și mobila din celulă, dar și ușa de la baie și un geam termopan. Valoarea pagubei a fost estimată la 1.787 de lei. În fața procurorilor, tânărul de 24 de ani a recunoscut comiterea faptei.
    În dosarul de omor, Cătălin a fost condamnat deja la 20 de ani de închisoare, în primă instanță. Dosarul se află în stadiul de apel, fiind pe rolul Curții de Apel Galați. Tocmai din acest motiv, Cătălin este „cazat” în Penitenciarul Galați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?