Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

Eurovision: Regulamentul de jurizare pentru ediţia din 2014, modificat


   Organizatorii concursului Eurovision au anunțat o serie de modificări ale regulamentului de jurizare pentru ediția din 2014, după scandalul generat de un coordonator al unei delegații naționale, care a spus că juriul din 2013 a fost „mituit”. Deși regulamentul de bază nu a fost modificat, European Broadcasting Union (EBU), organizatorul concursului Eurovision, a anunțat câteva schimbări pentru ediția din 2014, încercând să sporească astfel transparența asupra votului juriului, întrucât notele acestuia reprezintă 50% din scorul final.
   Începând de anul viitor, potrivit noilor reguli, numele tuturor membrilor juriului vor fi anunțate pe 1 mai, înainte de concurs. Totodată, EBU va anunța pentru prima dată în istoria acestui concurs notele individuale ale juraților, care vor fi publicate imediat după finală. Aceste modificări au fost operate după apariția în presă a unor acuzații potrivit cărora mai multe voturi au fost „cumpărate” pentru concurentul Azerbaidjanului la ediția din acest an a concursului Eurovision.
   Pentru a spori diversitatea, profesioniștii din industria muzicală vor putea, începând din 2014, să ocupe un loc în juriile naționale doar dacă nu au participat în calitate de membri ai juriului la precedentele două ediții ale competiției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?