Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617
Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617

Patru medalii pentru karateka de la CS Unirea


   Cupa României de karate WKC a prilejuit rezultate frumoase pentru tinerii sportivi ai clubului CS Unirea Focșani. Festivitatea de deschidere a Cupa României la karate WKC 2013, pentru copii, cadeți, juniori, seniori și echipe, a avut loc la Sala Polivalentă a Complexului Olimpic „Sydney 2000” de la Izvorani. La deschiderea festivă, au rostit alocuțiuni Liviu Crișan, președintele Federației Române de Karate WKC, președinte al Federației Internațioanle de Karate WUKF, Lucian Băroiu, președintele Federației Române de Karate, și Puiu Gârbă, inspector în Ministerul Tineretului și Sportului. CS Unirea Focșani a obținut patru medalii în competiția individuală, cât și pe echipe. 
   La individual, Cristian Sitaru a cucerit medalia de argint la categoria juniori, 18-21 ani. La echipe, CS Unirea a fost la înălțime și a luat aurul cu echipa de cadeți la kata, echipă formată din David Răzvan, Mădălin Enache și Andrei Burdușa. În proba de kumite rotativ seniori, echipă alcătuită din Robert Giurgea, Mihai Radu și Cristian Sitaru a obținut medalia de argint, iar la kumite sambon, echipa CS Unirea Focșani, formată din Robert Giurgea, Mihai Radu și Claudiu Zaharescu a cucerit medalia de bronz. Sportivii sunt antrenați de sensei Aurel Giurgea. 
   La Sheffield, delegația FRK WKC va avea o misiunea dificilă de a-și apăra titlul de campioană europeană WUKF și de a reconfirma titlul de campioană mondială WUKF obținut în acest an la Campionatul Mondial de la București. Federația Română de Karate WKC (FRK WKC), înființată în anul 2000, prin decizia Ministerului Tineretului și Sportului, se mândrește cu campioni mondiali și europeni la toate categoriile de vârstă, copii, cadeți, juniori și seniori, iar participările la competițiile internaționale din ultimii 5 ani plasează lotul Romaniei pe primul loc în lume. „Cupa României la karate WKC are importanța pe care o știm cu toții. Dar, peste acest aspect, am programat această cupă pentru a confirma lotul României care va participa la Campionatul European de karate WUKF, programat în perioada 16-20 octombrie, la Sheffield (Anglia). Deci, mai avem doar o lună de zile până la competiție. Sper ca să îndeplinim până atunci toate formalitățile, pentru că sunt ceva probleme în Ministerul Tineretului și Sportului. Vreau să depășim aceste aspecte și să participăm în liniște la Sheffield, încercând să ne apărăm locul 1, așa cum am făcut de fiecare dată”, a declarat Liviu Crișan, președintele FRK WKC.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?