Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617
Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617

Inspectorii DSP au terminat de verificat unităţile de învăţământ


   Inspectorii sanitari din cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vrancea au terminat de verificat unitățile de învățământ din județ. Controlul s-a derulat în perioada 9-20 septembrie, perioadă în care inspectorii sanitari au verificat condițiile igienico-sanitare din sălile de clasă, dacă acestea au mobilier specific, dacă iluminatul este suficient, natural sau artificial și dacă microclimatul este corespunzător. Au fost inspectate inclusiv laboratoarele, sălile de sport și atelierele școlare, dar și grupurile sanitare, sistemul de canalizare a apelor uzate menajere, blocurile alimentare din cămine și internate. 
   Până la finele acestei luni, inspectorii DSP trebuie să întocmească raportul de control, pe care îl vor înmâna Ministerului Sănătății. Potrivit reprezentaților DSP, în urma acestor controale au fost găsite aceleași nereguli ca în anii precedenți, respectiv lipsa apei curente, grupuri sanitare insalubre, mobilier deteriorat ș.a. 
   În Vrancea, din totalul de 521 de unități școlare, doar 134 au autorizații sanitare de funcționare. Comparativ cu anii școlari precedenți, numărul școlilor care au obținut autorizație sanitară de funcționare a crescut. Astfel, dacă în anul 2007 erau autorizate din punct de vedere sanitar doar 56 de școli, un an mai târziu funcționau cu autorizație 82 de școli. Potrivit situației oferite de DSP, în 2009, 128 dintre cele 602 unități de învățământ existente aveau autorizații sanitare. În următorul an, cifra școlilor autorizate sanitar s-a redus la 127. În 2011, în evidențele DSP figurau 541 unități de învățământ, dintre care autorizate 135, pentru ca în 2012 să funcționeze în regulă din punct de vedere sanitar 156 unități.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?