Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Spitalul Judeţean, dat în judecată şi somat de furnizori


   Spitalul Județean de Urgență Focșani a fost dat în judecată de doi furnizori, care vor să recupereze 66 de mii de lei. Mai exact, un distribuitor de medicamente a mers în instanță pentru a recupera 59 de mii de lei, sumă care reprezintă penalități de plată. O altă firmă a acționat spitalul pentru a recupera 7 mii de lei, care reprezintă tot penalități de plată.
    În afară de cele două acțiuni în instanță, cinci furnizori de medicamente și materiale sanitare i-au trimis Spitalului Județean mai multe somații de plată, suma totală de recuperat fiind de aproximativ 1, 2 milioane de lei. Reprezentanții unității spitalicești spun că banii pentru care firmele de medicamente au acționat în instanță spitalul sunt „din vechi” și că se încearcă plata lor. „Furnizorii de medicamente, materiale sanitare, servicii ne trimit notifcări prin care ne somează să achităm datoriile restante, astfel ne vor acționa în instanță. Datoriile despre care vă zic sunt din vechi și încerc din răsputeri să plătesc câte o parte din fiecare. Cu cei care ne-au acționat în instanță, încerc să obțin o eșalonare a datoriilor”, spune managerul Spitalului Județean, Constantin Mîndrilă.
    În ultimii ani, Spitalul Județean a fost implicat în mai multe procese cu furnizorii de medicamente, care încearcă să-și recupereze banii aferenți medicamentelor livrate. Spitalul Județean de Urgență Focșani are, în prezent, datorii de aproximativ 14 milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?