Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

Un deţinut a distrus celula în care era „cazat“


   Cătălin Andronache, tânărul din Străoane acuzat că împreună cu fratele său și un prieten au ucis un bărbat, aruncându-l în fântână, a fost trimis din nou în judecată. De data aceasta este el acuzat de distrugere, după ce a stricat bunurile din celula în care stătea, de la Penitenciarul Focșani.
   În rechizitoriul întocmit pe numele său se arată că la data de 9 martie, supărat pentru că i s-a schimbat programul de plimbare în curte, a distrus instalația electrică, instalația de apă rece, mobila din cameră, ușa de la baie și un geam termopan. Valoarea pagubei a fost estimată la 1.787 de lei. În fața procurorilor, tânărul de 24 de ani a recunoscut comiterea faptei.
   În dosarul de omor, Cătălin a fost condamnat la 20 de ani de închisoare, în primă instanță. Dosarul se află în stadiul de apel, fiind pe rolul Curții de Apel Galați. din acest motiv, Cătălin este „cazat” în Penitenciarul Galați.
   Reamintim că la începutul lunii mai, în 2012, cadavrul unui bărbat a fost găsit într-o fântână publică de pe raza comunei Străoane. Potrivit procurorilor, Cătălin a sugrumat victima, i-a dat doi pumni, iar minorii au buzunărit-o. I-au luat 100 de euro, 140 de lei, telefonul mobil și documentele, apoi, când victima s-a dezmeticit și a spus că vrea să se răcorească, lui Cătălin i-a venit ideea să o arunce în fântână. La câteva zile de la comiterea faptei, cei trei au fost arestați pentru omor.
   Nici băieții mai mici nu sunt străini de legea penală. În timp ce erau judecați pentru omor, au mai fost trimiși în judecată, la Panciu, pentru furt și distrugere, fapte comise în perioada cuprinsă între mijlocul lunii aprilie și începutul lunii mai 2012.
   În baza probelor administrate și a martorilor audiați, s-a stabilit că în noaptea de Înviere, respectiv 14/15 aprilie 2012, cei trei au distrus parbrizele și au tăiat cauciucurile mai multor autoturisme parcate în zona bisericii din satul Străoane de Jos. Între 20 aprilie și începutul lunii mai, ei au sustras ori distrus bunurile aparținând unor consăteni și au furat din două magazine, situate în Străoane și Câmpuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?