Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Asistenţii medicali vrânceni au protestat la Bucureşti


   Peste 100 de cadre medicale, dintre care 20 din Vrancea, au protestat ieri la București. Membrii vrânceni ai Sanitas, alături de ao lor colegi din Buzău, Cluj, Vâlcea, Arad și Hunedoara, au pichetat sediile Ministerului Finanțelor și al Ministerului Sănătății. Cadrele medicale au solicitat o salaraziare pe măsură, respect față de profesie și 6% din PIB pentru Sănătate.
   Liderul Sanitas Vrancea, Claudiu Grosu, ne-a precizat că la proteste au participat inclusiv președintele Colegiului Medicilor din România, Vasile Astărăstoae, și Dan Perețianu, președintele Camerei Federative a Medicilor. La protestele de la București nu a fost prezent niciun medic vrâncean. „Am fost 20 de asistenți medicali care am participat la acțiunile de pichetare. În total au fost 120 de membri Sanitas din mai multe județe. Au participat și președintele Colegiului Medicilor din România, Vasile Astărăstoae, dar și  Dan Perețianu, președintele Camerei Federative a Medicilor. Dorința noastră cea mai mare este ca spitalele să-și păstreze statutul public, pentru ca statul să se poată implica direct în sistemul sanitar, în special pe medicina spitalicească. Noi solicităm și alocarea de 6% din PIB pentru sănătate și îmbunătățirea statutului social al personalului din sistemul sanitar. De asemenea, noi ne dorim o grilă de salarizare și recunoaștere pe măsura muncii noastre, în așa fel încât cadrele medicale să nu fie tentate să mai părăsească țara”, a precizat Claudiu Grosu.
   Protestele vor continua până pe 27 septembrie, urmând ca după aceea să fie organizat un marș, la care să participe 40.000 de persoane angajate în sistemul public medical. Dacă nici atunci nu le vor fi ascultate cerințele, cadrele medicale amenință cu întreruperea activității sau cu demisia în bloc.
   Cadrele medicale solicită 6% din PIB pentru sănătate; menținerea sistemului actual de organizare a spitalelor; respectarea normativelor de personal și elaborarea regulamentelor de sporuri; negocierea și semnarea Contractului Colectiv de Muncă la nivelul sectorului asistență socială, etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?