Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

Un bărbat cere despăgubiri de 100.000 de lei de la fratele său


   Cei doi frați din Mirceștii Noi, care s-au bătut din cauza moștenirii, s-au întâlnit ieri în fața judecătorului de la Tribunalul Vrancea. Alexandru Stanciu, de 61 de ani, era în boxa cu arestați, iar Mitică liber în sală, alături de avocatul său. Alexandru este acuzat de tentativă la omor, după ce și-a înjunghiat fratele în urma unei altercații care a avut loc în luna mai, în locuința mamei lor.
   La termenul de ieri Mitică a precizat pretențiile civile pe care le are de la fratele său, respectiv 100.000 de lei daune morale și materiale. Din această sumă, doar 2.000 de lei reprezintă cuantumul daunelor materiale, respectiv medicamente și alimentele de regim pe care a fost nevoit să le cumpere după ce a fost agresat de frate. Restul reprezintă daune morale.
   Alexandru Stanciu a cerut instanței de judecată să beneficieze de procedura simplificată, respectiv să recunoască faptele, să se judece în baza probelor care sunt deja la dosarul cauzei, și să obțină astfel o pedeapsă redusă. Judecătorul a acordat un al termen de judecată, când Mitică va aduce probe în susținerea pretențiilor civile, în timp ce fratele său arestat va aduce un martor ca probă, care să îl prezinte într-o lumină favorabilă.
   Conflictul, în urma căruia Alexandru și-a ieșit din minți și era să îi ia viața fratelui, a izbucnit în seara zilei de 26 mai, în casa mamei lor. Bătrâna a fost cea care a sunat la poliție atunci când a văzut că nu îi poate despărți. Probabil și din cauza consumului de băuturi alcoolice, Alexandru l-a înjunghiat pe fratele său Mitică, conflictul fiind amplificat și de unele discuții legate de moștenire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?