Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638
Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638

Pompierii vrânceni au primit o autospecială de lucru la înălţime


   În cazul izbucnirii unui incendiu la etajul 10 al unui bloc din Focșani, pompierii vrânceni au cu ce interveni. Ieri, în dotarea ISU Vrancea a intrat o autospecială de lucru la înălțimi, care până acum a fost folosită de pompierii ISU București.
   Vechea autospecială a pompierilor vrânceni va fi expusă la Muzeul Pompierilor. Aceasta nu mai funcționa, fiind foarte veche, căci a intrat în dotarea ISU Vrancea în 1977, imediat după cutremurul din 4 martie. „Astăzi (ieri-n.r.) primim de la ISU București o autospecială de intervenție și lucru la înălțime. Cea pe care o avem noi este depășită și nu mai poate fi utilizată. Aceasta este în dotarea ISU Vrancea din 1977, la scurtă vreme după cutremur fiind primită, și va intra în dotarea Muzeului Pompierilor pentru că arată foarte bine”, a explicat locotenent-colonel Flaviu Chiscop, inspectorul șef al ISU Vrancea.
    Ultima dată, vechea autoscară a pompierilor vrânceni s-a defectat anul trecut, în timpul unei intervenții la Colegiul Național Unirea, când pompierii au îndepărtat zăpada de pe acoperișul unității de învățământ. În 2010, chiar înainte ca mansarda unui bloc de pe Bulevardul Unirii din Focșani să fie cuprinsă de flăcări, autoscara s-a defectat. Pompierii nu au avut cum să ajungă până la etajul zece al imobilului, așa că au fost nevoiți să ceară ajutorul colegilor din județul Buzău. Până să ajungă aceștia la fața locului, pompierii vrânceni au urcat până la etajul zece pe scări, cu furtunurile grele în spate.
    Până la finele acestui an, pompierii vrânceni vor mai primi o autospecială de descarcerări grele și 6 autospeciale de lucru cu apă și spumă, trei dintre ele fiind de capacitate medie, iar trei de capacitate mare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?