Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Cătălin Paraschiveanu a câştigat „Centura de Aur“


   Duminică seara, la Constanța, a avut loc gala finală a turneului internațional de box „Centura de Aur”, reluat după o pauză de 10 ani, întrecere la care un pugilist focșănean, Cătălin Paraschiveanu a izbutit să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. Astfel, la categoria 75 kg., Cătălin Paraschiveanu (sportiv legitimat la clubul SCM; Bacău) l-a învins la puncte pe moldoveanul Victor Carapcevschi după ce, în semifinale, produsese surpriza și îl învinsese pe vicecampionul european Bogdan Juratoni. Paraschiveanu l-a suprins pe Juratoni cu un croșeu formidabil de stânga, chiar în debutul meciului, după care a exploatat toată prima repriză debusolarea dinamovistului, care, cu fața plină de sânge, abia a rezistat. 
   Bucureșteanul s-a mai redresat în repriza secundă, dar o directă a lui Paraschiveanu i-a provocat din nou o sângerare puternică la nas. Se părea însă că Juratoni, care începuse să dea din brațe, ar putea smulge o victorie in extremis, dar alte două „ciocane” ale lui Paraschiveanu au înclinat definitiv balanța de partea sa. Competiția a fost dominată de una dintre națiunile de prim rang în sportul cu mănuși, Cuba, care a venit la Constanța cu cea mai bună echipă și a avut patru învingători dintre cei șase pugiliști calificați în finale! România a intrat în posesia a 13 medalii, dintre care trei de aur, trei de argint și șapte de bronz. 
   Organizatorii au ținut să mulțumească oficialităților din Constanța, Consiliul Județean și Primăria Municipiului, pentru sprijinul oferit în buna desfășurare a competiției și au oferit conducătorilor celor două instituții, Nicușor Constantinescu și Radu Mazăre, câte o pereche de mănuși de box semnate de fostul mare campion Francisc Vaștag, actualul vicepreședinte al FR Box. Vaștag i-a înmânat cadoul lui Cristinel Dragomir, vicepreședintele Consiliului Județean Constanța.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?