Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Elevi şi profesori, premiaţi la finalul proiectului „Prietenii muzeului”


   Copiii care au participat în această vacanță de vară la activitățile programate în cadrul proiectului educațional „Prietenii muzeului” au umplut ieri sediul Muzeului Unirii, unde a avut loc, de dimineață, festivitatea de premiere a participanților la proiect, care s-a desfășurat în perioada 10 iulie – 4 septembrie. Copiii, unii însoțiți de părinți, au așteptat momentul premierii nerăbdători, așezați pe scaune, iar unii direct pe mochetă. „An de an, această activitate a noastră prinde în rândul elevilor. Noi vrem să continuăm această bună colaborare și în timpul anului școlar, nu doar în vacanțe, așa încât suntem deschiși în continuare oricărei inițiative. Vă așteptăm cu o participare la fel de bună și la următoarele ediții”, le-a spus celor prezenți Horia Dumitrescu, directorul Muzeului Vrancei, inițiatorul proiectului, ajuns la cea de-a V-a ediție. 
   Copiii au urmărit apoi, entuziasmați, un scurt film de prezentare, cu imagini din timpul activităților cuprinse în proiect, în care s-au recunoscut pe ei sau pe colegii lor. A urmat apoi festivitatea propriu-zisă de premiere, în cadrul căreia copiii au primit câte o diplomă și o sacoșă cu dulciuri, oferite de un sponsor, iar cadrelor didactice le-a fost oferită în plus o adeverință de voluntariat din partea Muzeului Vrancei. Dacă inițial au fost înscriși în proiect 194 de participanți, la final, numărul lor a ajuns la 284, dintre care: 252 elevi, 26 cadre didactice și 6 părinți și bunici. Participanții au vârste cuprinse între 5 și 65 de ani. 
   În cadrul proiectului „Prietenii muzeului” copiii au vizitat Muzeul de Istorie și Arheologie și Muzeul de Åžtiințele Naturii din Focșani, au vizitat Secția de Etnografie din Crângul Petrești cu ocazia Târgului de meșteșuguri tradiționale, au mers la Muzeul Memorial „Alexandru Vlahuță” din Dragosloveni, au fost într-o excursie la Mausoleul Mărășești și într-una la Târgu Neamț, dar au vizionat și o piesă de teatru istoric, au aflat despre „Dinozaurii: o lume dispărută” și au vizionat un film istoric. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?