Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Fiscul verifică animalele persoanelor cu averi suspecte


   Fiscul va cere înregistrarea animalelor de rasă în declarațiile de avere care vor fi completate din 2014 de persoanele ale căror averi sunt prea mari comparativ cu veniturile declarate oficial. Modelele declarațiilor de patrimoniu și de venituri au fost supuse dezbaterii publice, iar reprezentanții Fiscului spun că acestea vor trebui depuse de persoanele fizice suspectate de evaziune fiscală și care sunt supuse verificării fiscale.
   În aceste declarații, persoanele verificate trebuie să menționeze clădirile, terenurile, mașinile, animalele de rasă sau animalele folosite în competiții cu valoare mai mare de 15 mii lei, conturile bancare, polițele de asigurare, precum și cheltuielile înregistrate în perioada supusă verificării. „Depunerea declarației se face doar la cererea organului fiscal. Prin urmare, NU toți românii vor trebui să depună declarații de avere începând cu 2014. Formularul declarației de patrimoniu și venituri prevăzut în anexă la proiectul de ordin postat pe site-ul MFP vizează strict acele persoane fizice care în urma unor verificări documentare prealabile amănuntițe a tuturor informațiilor deținute și obținute de ANAF referitoare la veniturile declarate de acestea comparativ cu acumulările lor patrimoniale urmează să fie supuse unei verificări fiscale efective pentru că prezintă un risc semnificativ de nedeclarare a veniturilor realizate”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Finanțelor Publice.
   Unul dintre criteriile care vor sta la baza declanșării verificărilor este o diferență de 50 mii lei între averea cumulată și veniturile declarate la Fisc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?