Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

Toată lumea a avut de câştigat la Memorialul „Florin Jelea“


   Câștigătoarea ediției a șasea a Memorialului „Florin Jelea” la fotbal este Energia Vulturu, echipă care a câștigat ambele partide disputate pe Stadionul din Golești. De fapt, organizattorii au acordat plachete celor trei echipe participante (Energia Vulturu, Național Golești și AS Cîmpineanca), iar Sorin Mîndrescu (Energia Vulturu) a primit o diplomă, el fiind cel mai bun jucător al Semorialului. Sub privirile multor spectatori care au vrut să vadă un spectacol fotbalistic, partidele s-au disputat sub forma unui triunghiular, fiecare repriză durând 40 de minute. 
   La festivitatea de înmânare a cupelor și diplomelor a participat și Gheorghe Jelea (tatăl fostului fotbalist), dar membri ai comunității locale și oameni de sport din județ. Gheorghe Jelea a fost cel care, cu lacrimi în ochi, a dat lovitura de începere a Memorialului. Turneul, organizat pe stadionul din Golești a reunit la start ieri și trei echipe de old-boys. În întrecerea de old-boys, pe primul loc s-a clasat echipa Prietenilor lui Florin Jelea, care a obținut două victorii, 6-0 cu formația din Vulturu și 4-3 cu echipa din Cîmpineanca. 
   Ieri dimineață, înaintea partidelor de old-boys, organizatorii au depus coroane de flori la mormântul lui Florin Jelea, la cimitirul din Cîmpineanca, iar printre cei care au participat s-au numărat Jani Oltianu, Danielette Iorga, Ionică Serea, Marcel Dragomir, Gigi Căldare, Iulian Iacob, Janette Avram, Ion Paraschiv etc. 
Un talent plecat dintre noi prea devreme
   Viața lui Florin Pavel Jelea a fost dedicată fotbalului. S-a născut pe 27 iulie 1971 și a început activitatea fotbalistică în 1979 la grupele de copii ale clubului Unirea Focșani sub îndrumarea antrenorului Nicolae Petrea. Peste șase ani a fost selecționat în Naționala de juniori II a României și a participat la turneul final al Campionatului European, întrecere la care a participat și renumitul jucător Zinedine Zidane. La 18 ani a fost convocat în Lotul Olimpic, iar peste doi ani de zile a revenit la Unirea Focșani. A încetat din viață pe 8 mai 1991, în urma unui accident produs în apropierea municipiului Buzău.
Rezultatele Memorialului:
Energia Vulturu – AS Cîmpineanca 2-0 (au marcat: Nicușor Corhană și Sorin Mîndrescu),
Energia Vulturu – Național Golești 1-0 (au marcat: Lucian Apostol),
AS Cîmpineanca – Național Golești 2-1 (au marcat: Teodor Paraschiv și George Forcoș respectiv Sergiu Sava). 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?