Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

Concurenţă pentru 12 posturi din Finanţe


   Concursurile de testare profesională a finanțiștilor vor avea loc săptămâna viitoare, la sediul Fiscului din Galați. Selecția cererilor depuse de finanțiști va fi realizată astăzi, iar concursul va avea loc în zilele de 26 august – proba scrisă și 28 august – interviul. Majoritatea posturilor disponibile în urma reorganizării au fost direct ocupate, numărul cererilor nedepășindu-l pe cel al funcțiilor.
    În schimb, pentru 12 posturi, din care unul de conducere, sunt mai multe cereri, iar selecția va fi realizată în urma testării profesionale. Printre cei care au optat pentru o funcție de conducere se află Mugurel Mălureanu, pedelistul care a trecut prin mai multe instituții ale statului după 2009. Acesta îl are concurent pe post pe Gheorghe Roman, funcția vizată fiind cea de șef birou programare și analiză. „Candidații ale căror cereri au fost validate de comisia de examinare, se vor prezenta la sediul DGRFP Galați, ora 9, pentru a lua la cunoștință de repartizarea pe săli…examenul de testare profesională se va organiza pe domenii de activitate, iar subiectele pentru proba scrisă vor consta în tratarea unor problematici specifice din bibliografia aprobată”, se arată în anunțul DGRFP Galați. În total, 152 de funcționari din Finanțe sunt în preaviz și trebuiau să opteze pentru unul dintre cele 117 posturi vacante.
    Åžeful Administrației Județene Financiare Vrancea, Marian Lungu, a precizat că toate procedurile sunt derulate la nivelul Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Galați. În ceea ce privește funcțiile de șefi adjuncți de administrație, deciziile vor fi luate la nivelul conducerii Agenției Naționale de Administrare Fiscală.
    Pe posturile interimare sunt stabiliți, deocamdată, Marian Lungu- șef administrație, ajutat de Ioan Chicoș-colectare, Constantin Grigorică- inspecție fiscală și Gabriel Nicolau-colectare contribuabili mijlocii.  Prin reorganizarea Agenției Naționale de Administrare Fiscală, Administrația județeană a preluat localitățile care înainte erau administrate de  Administrația Financiară Focșani, iar serviciile fiscale din Adjud și Panciu pe cele administrate de fostele administrații. Astfel, reorganizarea nu ar trebui să afecteze activitatea curentă a unităților fiscale. „În urma reorganizării ANAF, în contextul regionalizării, administrațiile fiscale județene nu se desființează și nici nu renunță la funcțiile suport pentru contribuabili, activitatea acestora, în relația cu contribuabilii, rămânând neschimbată. Atribuțiile direcțiilor generale regionale vor fi de coordonare a administrațiilor fiscale județene, preluând doar funcțiile suport necesare desfășurării activității administrațiilor fiscale județene. Acestea din urmă își vor desfășura activitatea în aceleași locații, relația cu contribuabilii rămânând neschimbată”, se arată într-un comunicat al MFP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?