Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Posturi libere în învăţământ, chiar şi după şedinţa de repartizare a suplinitorilor


   Profesorii care au obținut minim nota 5 la examenul de Titularizare de anul acesta s-au prezentat la ședința publică, organizată ieri la sediul Inspectoratului Åžcolar Județean (ISJ) Vrancea, pentru distribuirea posturilor vacante pe perioadă determinată. Reprezentanții ISJ le-au adus la cunoștință dascălilor care vor munci în sistemul de învățământ din septembrie că au apărut la unele discipline posturi noi, iar la altele au dispărut deoarece nu au fost realizate clasele de elevi. De asemenea, alte posturi au dispărut din lista celor vacante temporar ca urmare a faptului că titularii de drept s-au întors din concediu de creștere a copilului.
   La educatoare, după ce candidații prezenți în sală au optat pentru câte un post, au rămas disponibile un număr de 12 catedre, majoritatea în mediul rural. Câteva educatoare au renunțat să mai ia un post în această sesiune, iar o candidată nici nu a mai venit să solicite vreun post. La învățători, ca urmare a mișcării personalului didactic, respectiv titularizarea pe un alt post a unui cadru didactic de la Åžcoala 1 Jitia de Jos, postul de la această unitate a rămas vacant, fiind scos la suplinire. La Åžcoala Unirea Odobești a mai apărut încă un post de învățător.
   Cât privește situația de la limba română, au rămas disponibile doar două posturi incomplete, iar mai multe profesoare au renunțat să ia catedră. Unul dintre principalele motive pentru care au refuzat să ocupe un post în mediul rural îl reprezintă naveta, care este destul de grea, mai ales în condiții de iarnă. La aceasta se adaugă faptul că unele administrații locale nu decontează contravaloarea transportului.
   La această ședință de suplinire, pentru ocuparea unui post vacant cu contract de muncă cu perioadă determinată, au participat și foarte mulți candidați care au obținut note de peste șapte la Titularizare, dar care la repartizarea pe perioadă nedeterminată nu au avut posturi pe care să se stabilească.
   Următoarea ședință publică de repartizare a suplinitorilor în învățământ va avea loc în zilele de 28 și 29 august, în sala de ședințe a Inspectoratului Åžcolar Județean, începând cu ora 9.00, conform planificării disciplinelor, care va fi afișată cu o zi mai devreme. „Etapa a doua de repartizare pe posturi și catedre s-a desfășurat conform metodologiei și ulti-melor precizări privind transformarea posturilor rămase de la prima etapă. Mai exact, este vorba de posturile pe perioadă nedeterminată care acum, la această etapă, au fost transformate în posturi cu perioadă determinată. Au mai fost radiate posturile acolo unde planul de școlarizare nu a fost realizat. În acest sens, am primit adrese de la școli, care ne-au comunicat acest lucru și am procedat ca atare. S-au respectat reperele orare și repartizarea pe discipline și posturi”, a spus Luminița Balaban, inspector școlar general adjunct.

9 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?