Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Mai mulţi avocați, polițiști și grefiere vor în magistratură


    Grefiere, avocați, polițiști sau alte persoane care au lucrat timp de cel puțin 5 ani în profesii juridice și vor să obțină un post în magistratură, s-au înscris la concursul organizat în această toamnă. Printre candidați se numără și persoane care nu sunt la prima încercare. 
    Institutul Național al Magistraturii a publicat lista cu persoanele care îndeplinesc condițiile pentru a participa la concursul de admitere în magistratură. Astfel, pe lista celor vrâncenilor care vor să obțină un post de magistrat se numără Camelia Anton, Daniela Ciobotaru, Marius Croitoru, Dănuț Ene, Alina Ghihaniș, Alina Grecu, Simona Iftimie, Marinel Jitea, Lăcrămioara Luca, Ștefana Lupu, Lăcrămioara Munteanu, Cornelia Muntenaș, Ilinca Nicolau, Adrian Ploscaru, Octavia Seserman, Cătălin Sfârloagă și Ionelia Petrescu Sîrbu. Un singur vrâncean a fost declarat respins întrucât nu îndeplinea condițiile, respectiv Ion-Mirel Asafti.
     În total, 60 de absolvenți de Drept din Vrancea vor participa la acest concurs, concurența fiind acerbă: 17 candidați pentru un singur loc. 
      Potrivit calendarului estimativ al concursului, pe 25 august candidații vor susține testul pentru verificarea cunoștințelor juridice la Drept Civil și Procesual Civil, Drept Penal și Procesual Penal. Pe 8 septembrie, cei rămași în cursă vor susține proba scrisă eliminatorie, tip grilă, de verificare a raționamentului logic. În perioada 1-9 octombrie, candidații vor susține un interviu, iar în ziua de 11 octombrie vor fi afișate rezultatele finale. 
        Pentru sesiunea din această toamnă, INM a scos la concurs 70 de posturi de judecător la nivel național, doar unul fiind disponibil în Vrancea, la Judecătoria Focșani.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?