Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Certificate provizorii în loc de carduri europene de sănătate


   Vrâncenii vor primi, pentru o perioadă, certificate provizorii în locul cardului european de sănătate. Mihai Copaci, președintele Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Vrancea, spune că a fost primită o adresă, potrivit căreia contractul pentru tipărirea cardurilor europene de sănătate a expirat, prin urmare solicitanții primesc certificate provizorii. Nu este pentru prima dată când vrâncenii primesc certificate provizorii în loc de carduri, astfel de situații apărând de fiecare dată când contractul de tipărire expiră.
   În prima jumătate a acestui an, aproximativ 500 de vrânceni au obținut carduri europene de sănătate, în iunie fiind eliberate 128 de astfel de documente. Cardul european de sănătate este eliberat gratuit și de el pot beneficia toți cei care au asigurările medicale plătite la zi. Un astfel de card înlocuiește asigurarea medicală obligatorie și poate fi utilizat în toate țările membre ale Uniunii Europene, fiind foarte folositor în cazul unor urgențe medicale.
   Cheltuielile ocazionate de asistența medicală vor fi rambursate de CAS care a  emis cardul, prin Casa Națională de Asigurări de Sănătate. Serviciile medicale de care beneficiază deținătorul nu trebuie să depășească ceea ce este necesar din punct de vedere medical în timpul unei șederi temporare. De asemenea, cardul european nu acoperă situația în care asiguratul se deplasează într-un stat membru al Uniunii Europene pentru a beneficia de tratament medical.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?