Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Mai mulţi bani pentru investiţiile din Vrancea


   Peste 4,5 milioane de lei este suma cu care Consiliul Județean Vrancea va rectifica bugetul propriu în ședința ordinară de astăzi. Tot în ședința de astăzi va fi rectificat și bugetul instituțiilor publice de sub autoritatea Consiliului Județean Vrancea, pe anul 2013.
   Cea mai mare sumă, aproximativ 3 milioane de lei, a fost alocată la capitolul „Drumuri și poduri”, pentru întreținerea curentă a drumurilor pe timp de vară -1 milion de lei; 1,7 milioane lei pentru aducerea unor sectoare de drum la starea tehnică inițială după ce au fost afectate de fenomene meteorologice deosebite (inundații, alunecări de teren); 200 mii lei pentru întreținerea curentă pe timp de iarnă. 
   Consiliul Județean Vrancea va aloca un milion de lei pentru continuarea lucrărilor la fostul sediu al Prefecturii Putna. Totodată, vor fi modificați indicatorii tehnico-economici pentru acest obiectiv de investiții, ca urmare a necesității realizării unor lucrări ce nu au fost prinse în documentația inițială.
   Prin continuarea lucrărilor de reabilitare, consolidare și dotare a Åžcolii din Vidra va fi alocată suma de 320 mii lei. Obiectivul va fi inclus în Lista monumentelor istorice și poate deveni un punct de atracție turistică. Întrucât Vidra este cunoscută ca „Poarta de intrare în Å¢ara Vrancei”, se are în vedere transformarea acestui obiectiv de patrimoniu în centru etnografic, în cadrul căruia vor fi expuse obiecte de artă populară din Vrancea. 
   Totodată, Consiliul Județean va aloca 17 mii lei pentru suplimentarea alocațiilor bugetare la poziția „Reparații curente”  la sediul Centrului Militar Zonal, reparații necesare în urma anvelopării clădirii în anul 2013. 
   Rectificarea bugetară mai prevede alocarea sumei de 20 mii lei pentru aducerea în țară a trupurilor neînsuflețite a doi vrânceni decedați în străinătate și 31 mii lei pentru plata cotizației anuale la Asociația „EDEN 2013” în urma înscrierii în această asociație pentru promovarea turismului vrâncean.
Bugetul Camerei Agricole, majorat cu 830 mii lei
   Serviciul Public Comunitar Județean  de Evidență a Persoanelor, Centrul Åžcolar pentru Educație Incluzivă Elena Doamna au solicitat trecerea unor sume de la un capitol la altul. Bugetul Camerei Agricole Vrancea va fi suplimentat cu de 830 mii lei reprezentând subvenții de la bugetul de stat. „Deși necesarul, pe anul 2013, privind subvenția de la bugetul de stat, este la nivelul sumei de 1.130 mii lei, odată cu aprobarea bugetului de stat pe anul 2013, județului Vrancea i s-a alocat suma de 300 mii lei care, alături de veniturile proprii, a făcut posibilă doar  finanțarea până la jumătatea lunii aprilie. Ca urmare, propunem suplimentarea bugetului Camerei Agricole Vrancea cu suma de 830 mii lei reprezentând subvenții de la bugetul de stat. Suma va fi alimentată în contul instituției pe baza deschiderilor de credite ce se vor opera numai după ce suma va fi încasată de  Județul Vrancea de la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale”, se arată în referatul care însoțește proiectul de hotărâre.  
31 de proiecte vor fi 
dezbătute azi
 În ședința ordinară de azi, plenul Consiliul Județean Vrancea va dezbate 31 de proiecte de hotărâri, inițiate de președintele Marian Oprișan. Printre acestea se află proiectele privind aprobarea componenței nominale a Comisiei de evaluare a persoanelor adulte cu handicap Vrancea, actualizarea Echipei Intersectoriale Locale pentru prevenirea și combaterea exploatării copiilor prin muncă, aprobarea Protocolului de cola¬ borare cu localitățile Cotești, Odobești, Panciu, pentru organizarea de evenimente in cadrul proiectului „Drumul podgoriilor vrâncene”.
 Totodată, vor fi discutate proiectele privind actualizarea monografiei economico-militare a județului Vrancea, aprobarea „Planului de analiză și acoperire a riscurilor”, actualizat pe 2013 pentru județul Vrancea, preluarea Sistemului de alimentare cu apă de pe raza comunei Slobozia Bradului, din domeniul public al comunei în domeniul public al județului Vrancea și administrarea Serviciului Public „Exploatarea Sistemelor Rurale de Alimentare cu Apă” Vrancea, aprobarea taxei de utilizare a drumurilor publice județene, clasificarea drumurilor județene pe nivele de intervenție după nivelurile de viabilitate în timpul iernii 2013-2014.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?