Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

GALERIE FOTO: Elevi vrânceni, la curăţenie în Parcul Giuleşti din Bucureşti


   Elevii și profesorii de la Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau”, Colegiul Tehnic „V.D. Cotea”, ambele din Focșani, și Liceul Tehnologic „Eremia Grigorescu” din Mărășești, implicați în cadrul proiectului „Programul de Implicare Civică și Dialog pentru Tineri – YCED”, au fost prezenți, la sfârșitul săptămânii trecute, la București la conferința de terminare a proiectului. Cu această ocazie, cu toții au participat la o acti-vitate de voluntariat privind ecologizarea parcului Giulești. 
   Împreună cu organizatorii, tinerii îmbrăcați cu tricouri, având ca moto „Altfel, dar la fel”, și dotați cu mănuși, saci și greble  au dat o mână de ajutor muncitorilor care lucrează la amenajarea și întreținerea spațiilor verzi și au contribuit astfel la redarea frumuseții parcului bucureștean. Activitatea de voluntariat a fost însoțită de conferințe foarte interesante, cu tematica proiectului.
   Fiecare echipă a pregătit câte un poster, prin intermediul căruia a încercat să își promoveze ideile, primind feedback din partea invitaților prin intermediul unor fișe de evaluare. Au avut loc, totodată, dezbateri în care echipele au dezvoltat planuri de sustenabilitate privind proiectele pentru anul următor. În final toate echipele participante au primit diplome din partea organizatorilor.
   Întâlnirea de week-end-ul trecut, de la București, a fost cu atât mai importantă cu cât au fost prezenți Matthew Werner, acting Chief of Mission în cadrul Ambasadei Statelor Unite, alături de senatorul Mircea Geoană, fost ambasador al României în Statele Unite ale Americii, Ana Maria Sinitean, coordonatoare programe IREX, Iurii Datii, director executiv IREX Moldova, și Marian Mandache, director executiv Romani CRISS. „În aceste zile, tinerii au demonstrat că sunt capabili să promoveze spiritul civic, toleranța interculturală, munca în echipă și că pot fi activi și implicați în societate găsind soluții de dezvoltare comunitară. IREX împreună cu Romani CRISS vor alege doar trei dintre proiecte care vor avea sprijinul financiar și în anul 2013-2014. După evaluarea amănunțită a planurilor propuse, vom ști care echipe vor merge mai departe și sper să ne numărăm și noi printre câștigătorii granturilor. Vreau să felicit tinerii și mentorii care în acești doi ani, cât s-a desfășurat programul, s-au implicat foarte mult și au găsit soluții pentru promovarea interculturalității și diversității. Le urez succes mai departe”, a precizat Ana Gavrilescu, inspector școlar de specialitate, la rându-i prezentă la conferința de încheiere a proiectului. 
   YCED este un program al Biroului pentru Democrație, Drepturile Omului și Muncă al Departamentului de Stat al SUA, implementat de International Research & Exchanges Board (IREX), în parteneriat cu Romani CRISS – Centrul Romilor pentru Intervenție Socială și Studii, organizație care lucrează pentru apărarea și promovarea drepturilor romilor din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?