Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Zeci de persoane, diagnosticate cu hepatită A


   Tot mai multe persoane din Tulnici sunt diagnosticate cu hepatită A. Din februarie, când au apărut primele cazuri, și până în prezent, 65 de persoane s-au îmbolnăvit de hepatită A. În prezent, șase persoane sunt internate în Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Focșani. 
Medicii din cadrul Direcției de Sănătate Publică Vrancea spun că focarul de hepatită A a apărut din cauza nerespectării regulilor minime de igienă. „Hepatita A este boala mâinilor murdare, iar dacă aceste persoane s-ar spăla pe mâini mai des sau măcar înainte de fiecare masă, nu s-ar mai înregistra cazuri. Ne așteptăm ca numărul cazurilor să mai crească, până când se va epuiza masa receptivă. Până în vârsta de 20 ani, populația trece prin această boală, chiar dacă nu există simptomatologie specifică. Au fost vaccinate cam 50 de persoane, dar mulți refuză vaccinarea. Le-am dat și substanțe dezinfectante”, spune medicul Marina Maiorov, directorul adjunct al DSP. 
   În februarie, mai mulți copii și adulți din Tulnici au ajuns la spital după ce au fost diagnosticați cu hepatită A. Åžcoala și locuințele bolnavilor au fost dezinfectate, pentru a se evita o epidemie. Medicii DSP au prelevat probe de apă din izvorul din care beau bolnavii și s-a stabilit că nu aceasta este vinovată de apariția focarului de hepatită A. Ei susțin că igiena precară a oamenilor a provocat boala.

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?