Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

A minţit pentru soţ şi a fost trimisă în judecată pentru mărturie mincinoasă


   Nevasta unui administrator de firmă din Focșani a fost trimisă în judecată, fiind acuzată că a mințit în favoarea soțului, atunci când acesta a fost depistat conducând după ce a consumat băuturi alcoolice. Costina D. este acuzată de mărturie mincinoasă, după ce înainte cu câteva săptămâni, soțul său, Viorel D., a fost trimis în judecată pentru conducere pe drumurile publice a unui autovehicul, sub influența băuturilor alcoolice.
   Potrivit rechizitoriului prin care femeia de 46 de ani a fost trimisă în judecată, ulterior zilei de 21 iunie 2012, când soțul său a fost depistat în trafic de polițiști, aceasta a fost audiată de organele de urmărire penală și a spus că ea se afla la volanul autoturismului și nu Viorel D. În actul de sesizare a instanței de judecată se arată că pe 21 iunie 2012, în jurul orelor 22.10, polițiștii au încecat să oprească în trafic un Mercedes, pentru un control de rutină. Conducătorul auto nu s-a conformat și polițiștii au plecat în urmărirea lui. După circa un kilometru, mașina a fost blocată, iar din autoturism ar fi coborât numai șoferul, de altfel singurul ocupant al mașinii. A declarat că nu are actele asupra sa, dar a spus cum se numește. Viorel ar fi refuzat să sufle în alcooltest, a refuzat să dea declarație dar a mers să dea o probă de sânge, din care a rezultat că avea o alcoolemie de 2,05 grame la mie alcool pur în sânge și a spus că a consumat în cursul zilei circa trei litri de bere.
   La audieri, în fața procurorului, omul ar fi spus că nu se afla el la volan, ci nevasta sa. Bărbatul, dar și soția sa au declarat că nu au oprit la semnalul polițistului pentru că acesta nu era de la Rutieră și că, după un kilometru au oprit la un magazin și soția sa a coborât de la volan și a intrat în magazin. În acel moment au venit polițiștii, care l-ar fi găsit în mașină numai pe Viorel. Varianta a fost susținută și de Costina, care s-a ales cu dosar penal, fiind acuzată de mărturie mincinoasă. Acum, ambii soți au ajuns să fie judecați de magistrații Judecătoriei Focșani, bărbatul fiind acuzat că a condus sub influența băuturilor alcoolice iar  femeia, de mărturie mincinoasă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?