Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

VIDEO şi GALERIE FOTO: Un copil de 3 ani a fost omorât de câinele bunicilor


   Tragedie într-o familie din comuna Jitia. Băiatul cel mic a fost omorât de câinele bunicilor, din localitatea Bordeasca Veche, comuna Tătăranu. Micuțul a mers în spatele casei, la câinele care era legat, iar patrupedul l-a mușcat de cap și de față. Medicii l-au găsit în stop cardio-respirator. Micuțul a fost urcat în ambulanță, dar a pierdut lupta cu viața la scurtă vreme. Cadrele medicale l-au resuscitat câteva zeci de minute, dar fără rezultat. Polițiștii au întocmit un dosar penal de cercetare, iar adulții care trebuiau să-l supravegheze ar putea fi acuzați de neglijență. 
   Tragedie într-o familie din comuna Jitia. Mezinul, în vârstă de doar 3 anișori, a murit ieri, după ce a fost mușcat de câinele bunicilor. Nenorocirea s-a petrecut în satul Bordeasca Veche, comuna Tătăranu, unde micuțul venise în vizită la bunici împreună cu mama sa, Maria Boi-Negri, în vârstă de 36 de ani. Aceasta ne-a spus că micuțul s-a jucat prin curte, iar ea făcea ceva de mâncare. La un moment dat, cel mic a ajuns la câinele din spatele curții, care era legat. 
Ar fi vrut să se joace cu patrupedul, fără să conștientizeze pericolul. De această dată câinele nu a fost prietenul omului și l-a mușcat pe micuț de față și de cap. Alarmați de țipetele lui Nicolae, membrii familiei au mers să vadă ce s-a întâmplat. L-au văzut pe micuț plin de sânge și cu fața sfâșiată. „S-a trezit la 7.00 și s-a jucat prin curte. După aceea s-a dus prin spate și cred că a mers la câine. El avea ceva în mână, o gogoașă sau niște pâine. Cred că s-a dus la cățel și l-a mușcat. Câinele era legat acolo în spate. L-a mușcat de față și de cap. După ce s-a întâmplat, copilul era bine. Vorbea, râdea. După aceea i s-a făcut rău. Am chemat ambulanța atunci după ce s-a întâmplat, a sunat băiatul meu și au venit. Soțu’ nu știe. El este la coasă, iar eu am venit la părinți. Nu am nici bani de înmormântare. Trebuie să mă împrumut”, ne-a spus mama copilului decedat, Maria Boi-Negri. 
Cadrele medicale l-au găsit în stop cardio-respirator
 Femeia nu a fost foarte clară atunci când ne-a povestit ce s-a întâmplat. În timp ce ea a afirmat că după incident micuțul vorbea și râdea, medicii au altă variantă. Ei ne-au spus că băiețelul a fost găsit în stop cardio-respirator. De asemenea, persoana care a sunat la 112 nu a explicat cu exactitate ce s-a întâmplat, spunând doar că este vorba despre o mușcătură de câine, fără să precizeze gravitatea situației, fapt pentru care, inițial a ajuns la fața locului o ambulanță cu asistent medical. Echipajul ajuns la fața locului a cerut un echipaj cu medic, cele două ambulanțe întâlnindu-se la Gologanu. Medicii au depus eforturi supraomenești pentru a-i salva viața băiețelului, iar după aproximativ 45 de minute de resuscitare au declarat decesul. „Inițial a ajuns la fața locului un echipaj cu asistent medical care văzând  că cel mic era în stop cardio-respirator a solicitat să vină în întâmpinare un echipaj cu medic. Noi am preluat copilul la Gologanu și a fost resuscitat 45 de minute, din păcate fără succes, fiind declarat decesul. Copilul prezenta multiple plăgi mușcate la nivelul capului și feței”, a declarat medicul Dorinel Ticu. 
 La Gologanu au ajuns și polițiștii, dar și carul mortuar. După cercetările efectuate și fotografiile făcute de polițistul criminalist, trupul neînsuflețit al copilului a fost mutat din ambulanță în carul mortuar și dus la morgă. Medicii legiști vor efectua necropsia pentru a stabili care au fost cauzele decesului. Polițiștii Secției de Poliție Rurală Măicănești au deschis și un dosar penal de cercetare. Ei vor să afle cum s-a produs nenorocirea, dar și dacă adulții care trebuiau să-l supravegheze pot fi trași la răspundere pentru neglijență. „Copilul în vârstă de 3 ani era venit în vizită, împreună cu mama, la bunicii săi din localitatea Bordeasca Veche, comuna Tătăranu. Din primele verificări se pare că a fost mușcat de câinele familiei și a decedat. Efectuăm cercetări în vederea stabilirii cauzelor și împrejurărilor în care s-a produs incidentul”, a explicat inspector principal Nicolae Scutaru, șeful Secției de Poliție Rurală Măicănești. 
Nu au bani de înmormântare
 Maria Boi-Negri, mama micuțului sfâșiat de câine ne-a spus că nu are nici bani de înmormântare și că va trebui să se împrumute, dacă îi va da cineva. Ea mai are alți patru copii, iar Nicolae era cel mai mic dintre frați, după cum ne-a spus. Ieri, femeia nici nu-și mai găsea cuvintele. Åži-a amintit instant că acum câțiva ani, o altă nenorocire s-a abătut peste familia ei. I-a murit un frate, care nu avea nici 20 de ani. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?