Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Topul bolilor de care suferă vrâncenii


   În Vrancea, suferă de diferite forme de cancer 7.122 de persoane. În primele trei luni ale acestui an, au fost diagnosticate 266 cazuri noi. Tot mai mulți vrânceni se îmbolnăvesc de cancer și se prezintă târziu la medic, întrucât boala începe asimptomatic, fără dureri. Åži bolile cardiovasculare afectează sute de vrânceni, doar în primul trimestru fiind diagnosticate peste 1.300 de persoane.

   Numărul cazurilor de cancer în rândul vrâncenilor se află în continuă creștere, potrivit unei statistici întocmite de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vrancea. Astfel, în primul trimestru al acestui an au fost diagnosticate 266 de cazuri noi. Cele mai multe persoane, mai exact 36, au fost diagnosticate cu cancer colorectal, urmate de 34 de persoane diagnosticate cu cancer bronhopulmonar și de 21 de femei care au fost diagnosticate cu cancer la sân. De asemenea, au fost diagnosticate 13 cazuri noi de cancer la prostată, câte 12 cazuri de cancer de ficat și pancreas, câte 8 cazuri de cancer de piele și col uterin și 4 cazuri de cancer de vezică urinară. Cele mai multe cazuri de cancer au fost diagnosticate la persoane cu vârste de peste 65 de ani, 86 de bărbați și 70 de femei, dar au fost diagnosticate cazuri și la persoanele cu vârste între 15 și 64 de ani, mai exact 110 vrânceni.
    Totuși, afecțiunile de care suferă zeci de mii de vrânceni sunt  bolile cardiovasculare. În numai trei luni, peste 1.300 de persoane au fost diagnosticate cu acest tip de boli, iar în total, în Vrancea suferă de aceste boli peste 53 de mii de persoane. Potrivit informațiilor oferite de medicii de la DSP, în primele trei luni din acest an au fost diagnosticate 22 de cazuri noi de cord pulmonar cronic, 74 de cazuri de boli celebro-vasculare, 793 de cazuri de boli hipertensive și 420 de cazuri de  cardiopatie ischemică cronică.
    Åži bolile pulmonare afectează foarte multe persoane. În numai 3 luni, 57 de persoane au fost diagnosticate cu TBC, în total fiind înregistrate 296 de cazuri, iar alte 163 de persoane au fost diagnosticate cu bronhopneumopatie obstructivă cronică, la nivelul județului fiind 4.584 de cazuri.
    De asemenea, tot în primul trimestru al acestui an, 57 de persoane au fost diagnosticate cu insuficiență renală cronică și alte 39 de persoane cu calculoză urinară.
    Cu boli psihice au fost diagnosticate 32 de persoane, în evidențe fiind înregistrate 1.615 persoane bolnave, iar cu diferite boli digestive au fost diagnosticate peste 200 de persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?