Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636
Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636

Doar 25 de locuri au rămas nerepartizate în liceele vocaţionale


   După prima repartizare a absolvenților de clasa a VIII-a, în liceele vocaționale au mai rămas libere 25 de locuri la Liceul de Artă „Gh. Tattarescu” și la Liceul cu Program Sportiv. Elevii se pot înscrie pe aceste locuri disponibile astăzi și doar la Liceul de Artă „Gh. Tattarescu”. Pentru locurile de la Liceul cu Program Sportiv nu au fost solicitări, așadar înscrieri se vor mai face abia în toamnă. 
Potrivit situației comunicate în acest sens de Inspectoratul Åžcolar Județean Vrancea, în ceea ce privește liceele vocaționale din județ au fost deja admiși la Liceul cu Program Sportiv 76 de elevi și au mai rămas libere doar 9 locuri la rugby. De asemenea la Liceul de Artă „Gh. Tattarescu” din Focșani au fost ocupate 68 de locuri și mai sunt libere 8 locuri la muzică și câte 4 la arte plastice și arhitectură. 
   Cât privește Liceul Pedagogic „Spiru Haret” din Focșani au fost ocupate toate cele 28 de locuri la profilul pedagogic, specializare învățători-educatoare. La această unitate de învățământ conducerea a solicitat suplimentarea cu încă o clasă, având în vedere cererea mare venită din partea elevilor, însă nu a fost obținută aprobarea. „Am fi dorit înființarea unei noi clase, dar nu s-a aprobat. Am avut solicitări pentru această clasă de învățători – educatoare aproape 60 de candidați și au fost admiși doar 28”, a spus Lauriana Ailincuței, director al Liceului Pedagogic „Spiru Haret” din Focșani. La această unitate de învățământ, cea mai mică medie cu care un elev a putut fi admis a fost de 8,54, iar cea mai mare medie cu care s-a intrat a fost 9,80. Candidații care au optat pentru un liceu vocațional au susținut în prealabil probe de aptitudini.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?