Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Eliminat de la Bacalaureat din cauza telefonului mobil


   Examenul de Bacalaureat sesiunea iunie – iulie s-a încheiat cât se poate de neplăcut pentru un candidat din cadrul Centrului de examinare de la Colegiul Tehnic „Ion Mincu”. Un absolvent din seria anterioară a fost surprins cu telefonul mobil asupra sa, chiar la puțin timp după intrarea în sala de examen și, potrivit metodologiei în vigoare, profesorii l-au eliminat din clasă.
   Președintele centrului unde s-a înregistrat primul și singurul eliminat de la examenul de Bacalaureat este fostul inspector Åžtefan Chipăilă. Candidatul eliminat va mai putea susține examenul de Bacalaureat abia în sesiunea din toamna anului viitor. „S-a întocmit proces verbal de eliminare, apoi s-a transmis Inspectoratului Åžcolar, care a raportat Ministerului. Candidatul a mărturisit că a uitat telefonul în buzunar. El a vrut să îl predea comisiei la puțin timp după începerea examenului. Comisia m-a înștiințat de incident, iar eu am procedat conform metodologiei”, a spus Åžtefan Chipăilă, președintele Centrului de examinare „Ion Mincu”din Focșani.
   La proba scrisă de ieri, cea obligatorie a profilului și specializării, au fost înscriși 2.602 candidați, dintre care prezenți au fost 2.505, restul de 97 fiind declarați absenți. Potrivit cifrelor inițiale comunicate de oficialii Inspectoratului Åžcolar Județean Vrancea, cei mai mulți dintre candidați, respectiv 1.104, au optat la ultima probă pentru disciplina biologie, ei fiind urmați de 946 absolvenți de clasa a XII-a care au optat să susțină proba la geografie. De asemenea, 184 de candidați au optat pentru disciplina fi-zică, iar 182 pentru chimie. La disciplina informatică s-au înscris 56 de candidați, în vreme ce pentru economie au optat 55 de candidați, 25 au ales psihologia, 19 sociologia și doar 8 candidați au optat pentru disciplina logică și argumentare.
   Candidații au ieșit optimiști din sala de examen. Ei au spus că subiectele au fost destul de simple și se așteaptă la note foarte bune. „A fost foarte bine, sper să fie bine în continuare și să vedem rezultatul. Fiecare subiect a avut gradul lui de dificultate, dar în momentul în care înveți sau treci cel puțin o dată prin subiect este bine. Eu sper să fie bine”, a precizat o candidată de la Colegiul Național „Al. I. Cuza” din Focșani. „A fost ușor pentru mine. Am susținut proba la geografie. A fost simplu. Îmi place geografia, mă simt foarte bine când o învăț și am scris tot. Mă aștept la un rezultat cât mai mare”, a spus, la fel de optimistă, o altă candidată de la același centru de examinare.
   Primele rezultate ale examenului de Bacalaureat vor fi afișate luni, 8 iulie, în jurul orei 12.00, iar de la momentul afișării rezultatelor, candidații nemulțumiți vor avea la dispoziție patru ore pentru a depune contestații. Rezultatele finale ale examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie – iulie 2013, vor fi afișate vineri, 12 iulie.

Subiectele la fiecare disciplină în parte AICI

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?