Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Directorul Penitenciarului Focşani, ghid pentru o delegaţie din Germania


   Directorul Penitenciarului Focșani, comisarul Adrian Iacob comisarul Felicia Ionescu, asistent social, și inspector de penitenciare Marinică Ionescu, ofițer siguranța deținerii, au vizitat, împreună cu o delegație germană, Åžcoala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare. Din delegația germană, care pe 2 iulie a vizitat Penitenciarul Focșani, fac parte directorul adjunct al Penitenciarului Wurzburg- Florian Zecha, Daniela Lissy- profesor, Katrin Bohme- asistent social și Jan Lassen- lider de sindicat.
    Vizita efectuată la Åžcoala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare Tîrgu Ocna a avut ca scop documentarea membrilor delegației germane cu privire la sistemul românesc de selecție și formare inițială a personalului de penitenciare. Åžcoala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare Tîrgu Ocna consideră că dezvoltarea unor relații durabile și de perspectivă cu sisteme penitenciare din străinătate, și în special din Europa, reprezintă o importantă sursă de inspirație pentru procesul de modernizare instituțională, o modalitate funcțională de a găsi modele de bune practici care deja și-au demonstrat viabilitatea în spațiul european actual.
Vizita delegației germane se va încheia astăzi.
    Reamintim că în baza Protocolului de colaborare încheiat între Penitenciarul Focșani și Penitenciarul Wurzburg, Germania, în perioada 02 – 06 iulie, o delegație din cadrul instituției germane a efectuat o vizită de lucru în unități din sistemul penitenciar românesc. Obiectivele principale ale acestei vizite au fost promovarea schimbului de experiență și consolidarea coo-perării cu sistemul penitenciar german.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?