Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

Femeile înşală aproape la fel de mult ca bărbaţii


   Femeile au aproape la fel de multe aventuri ca bărbații, numărul soțiilor care își înșală partenerii de viață crescând în ultimele două decenii, potrivit celor mai recente date furnizate de National Opinion Research Center, citate de Bloomberg Businessweek.
   Procentul bărbaților căsătoriți care au recunoscut că au avut aventuri a rămas constant, la 21%, în timp ce procentul soțiilor care și-au înșelat partenerul de viață a crescut cu aproximativ 40% în ultimele două decenii, ajungând la 14,7% în 2010, conform studiului prezentat de Bloomberg Businessweek și citat de huffingtonpost.com. „Bărbații au totuși mai mult tendința de a-și înșela soția, decât femeile, soțul” , a declarat Yanyi Djamba, director al Auburn Montgomery Center For Demographic Research, precizând însă că nu mai există o diferență foarte mare între soții și soțiile care își înșală partenerii.
   Pe de altă parte, potrivit lui Yanyi Djamba, principalul impuls pentru aventurile extramaritale este predictibil. Unul din patru bărbați și-a descris mariajul ca fiind „nu foarte fericit”, mai mult decât dublu față de numărul soțiilor care își explică adulterul în acest fel. Unul dintre motivele care au condus la creșterea infidelității femeilor este schimbarea climatului cultural și economic din SUA, a declarat și Pepper Schwartz, sociolog la University of Washington.
   Datorită veniturilor mai mari și locurilor lor de muncă, „femeile își pot permite să suporte urmările unei aventuri” , a declarat aceasta. Ea a precizat că, în prezent, femeile au o mai mare independență economică și datorită acestui fapt acestea își doresc și un partener mai apropiat de idealurile lor. Potrivit specialiștilor contactați de Bloomberg, dezvoltarea rețelelor de socializare a permis de asemenea femeilor să se implice mai ușor în relații extraconjugale.
   Totodată, femeile sunt programate genetic să își caute un „bărbat bun”, în timp ce bărbații nu s-au împăcat niciodată prea bine cu monogamia, spune și Daniel Bergner, autorul noii cărți „What Do Women Want?”. Åži Alton Abramowitz, președinte al American Academy of Matrimonial Lawyers, a declarat că, în ultimii zece ani, a sesizat o creștere a numărului de divorțuri cauzate de infidelitatea soțiilor. „Mereu am avut câteva cazuri cu femei (care și-au înșelat partenerul, n.r.), însă ele au fost mult mai discrete cu privire la aceste lucruri”, a spus Alton Abramowitz.
   Acesta nu este primul studiu din care reiese că nu mai există un decalaj între soții și soțiile care au aventuri extramaritale. Un sondaj publicat în prima parte a acestui an arată că 33% dintre bărbați și 19% dintre femei au recunoscut că au fost „necredincioși” partenerului de viață. În cadrul acestui sondaj au fost chestionate peste 100.000 de persoane. Printre motivele invocate de aceștia drept „motor” al infidelității s-au numărat plictiseala în dormitor și lipsa de comunicare cu partenerul de viață.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?