Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Solidaritate pentru fetiţa – bibelou!


   Anamaria Bodolan, de doi ani și jumătate, din comuna Ruginești, suferă de maladia Lobstein (boala oaselor de sticlă), și poate avea un viitor normal numai prin generozitatea și omenia noastră. Ei trebuie să i se implanteze patru tije telescopice pe oasele picioarelor pentru ca acestea să nu se mai frângă și să-i poată susține greutatea trupului, astfel încât copila să poată merge… Povestea acestei fetițe, fragilă precum un bibelou, a cărei sănătate costă 16 mii de euro, poate fi recitită accesând
http://www.monitorulvn.ro/articole/video-si-galerie-foto—campanie-monitorul-de-vrancea-suferin-ele-feti-ei—bibelou_2_148651.html
    Disperată, Georgeta, mama acesteia, face apel la solidaritatea cititorilor noștri, în speranța că se vor putea strânge măcar 8000 de euro până pe 15 august, când fetița e programată pentru primele operații, la profesorul doctor Gheorghe Burnei, de la Spitalul „Marie Curie” din București. Cine dorește să doneze orice sumă de bani, o poate face în contul deschis pe numele Bodolan Marian Corneliu, tatăl copilei, la BRD, sucursala Adjud: RO 48 BRDE 400 SV 2549 3544 000 (lei). De asemenea, mama poate fi contactată la telefon 0767.564.791.

Cât îi pasă statului de un copil bolnav

    Dincolo de apelul la generozitate lansat în campania noastră de presă prin care încercăm s-o ajutăm pe Anamaria, am încercat să aflăm cât de importantă este sănătatea unui copil pentru Statul Român. Pentru asta, am „bătut” cu insistență și perseverență la ușile instituțiilor publice care ar fi putut da o soluție rezonabilă în cazul acestei fetițe. Am aflat, astfel, că cele două proteze ale Anamariei Bodolan ar putea fi decontate de Casa Națională de Asigurări de Sănătate.
Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Vrancea ne-au precizat că tratamentul bolii de care suferă micuța poate fi decontat în cadrul Programului Național de Boli Rare. „Tratamentul bolnavului cu osteogeneză imperfectă intră în Programul Național de Boli Rare. Este derulat de către Spitalele Marie Curie și Grigore Alexandrescu”, ne-a declarat Iuliana Mircea, directorul economic al DSP. Problema este că banii sunt alocați doar pentru 20 de pacienți în fiecare an.
   Pentru că există o mică speranță, am încercat să aflăm personal dacă protezele Anamariei ar putea fi decontate de CNAS. Drept urmare, după lungi insistențe am reușit să discutăm cu responsabilul pe Programe Naționale din cadrul Casei de Asigurări de Sănătate a municipiului București, instituția care decontează serviciile medicale prestate în spitalele „Marie Curie” și „Grigore Alexandrescu”. De acolo, am primit o… promisiune. Promisiunea că se vor interesa dacă mai există fonduri disponibile la cele două spitale, pentru ca tratamentul Anamariei să poată fi decontat. În cursul zilei de astăzi, responsabilul pe Programe Naționale de Sănătate din cadrul CAS a municipiului București ne-a promis că ne va contacta pentru a ne oferi un răspuns. Dacă noi, ca și reporteri așteptăm cu sufletul la gură acest răspuns, vă dați seama ce înseamnă această așteptare pentru cei doi părinți care au copila atât de bolnavă…

Strigăt disperat după ajutor!

    Reamintim că osișoarele trupului Anamariei se pot fractura în orice secundă, chiar și atunci când stă în pat și face un gest mai brusc sau se răsucește să prindă vreo jucărie. Cele două fracturi ce i s-au întâmplat deja i-au sfâșiat trupșorul de durere și de aceea, Georgeta, sărmana sa mamă, trebuie s-o vegheze clipă de clipă. Când a aflat că micuța ei suferă de maladia Lobstein și că dezvoltarea normală ulterioară a copilei depinde de 16 mii de euro, necesari pentru patru proteze telescopice, lumea acestei biete femei și a soțului său s-a dărâmat… Ei nu au de unde să facă rost de atâția bani, iar jumătate din sumă (8 mii de euro) este absolut necesară până pe 15 august, când copila a fost programată pentru operație la Spitalul „Marie Curie” din București, la profesorul doctor Gheorghe Burnei. 
   Georgeta, mama fetiței, a explicat că la data respectivă, Anamaria va suporta intervenția chirurgicală pentru montarea protezelor (tije telescopice) la un picioruș, pe tibie și pe femur, astfel încât acestea să nu se mai fractureze și să-i poată susține trupul. Peste încă un an va urma protezarea celuilalt picior, pentru care mai sunt necesari încă 8 mii de euro aferenți altor două proteze similare.
    Cine dorește să doneze orice sumă de bani, o poate face în contul deschis pe numele Bodolan Marian Corneliu, tatăl copilei, la BRD, sucursala Adjud: RO 48 BRDE 400 SV 2549 3544 000 (lei). De asemenea, mama poate fi contactată la telefon 0767.564.791.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?