Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Ploaia i-a stricat planurile lui Vlad Dulcescu


   În week-end a avut loc la București etapa a doua a Campionatelor Naționale de atletism rezervate seniorilor, tineretului și juniorilor 1, care se vor finaliza după Mondialele din luna august, de la Moscova. La competiție au participat 331 de atleți de la 87 de cluburi din țară. Pe o ploaie torențială, atletul focșănean Vlad Dulcescu (sportiv legitimat la CS Unirea Focșani și antrenat de Gicu Alexandrescu) s-a clasat pe locul 3 în proba de 400 metri garduri. „Dacă știam că va fi o vreme potrivnică, plecam acasă de sâmbătă. Vlad a făcut o cursă prudentă pentru a evita o eventuală accidentare”, a spus antrenorul Gicu Alexandrescu. Cel mai bun sportiv al județului în 2012, atletul Vlad Dulcescu va reprezenta județul la Balcaniada de juniori I, competiție programată la Denizli (Turcia) în perioada 6-8 iulie. Sportivul și-a realizat baremul de participare la Balcaniadă, după o etapă de Campionat Național care a avut loc luna trecută și va reprezenta România în proba de 400 metri obstacole.

Probe cu două concurente

   Dincolo de rezultatele notabile obținute de Marian Oprea (triplusalt, 17,32 m), Andreea Ogrăzeanu (200 m, 22.91), Bianca Răzor (400 m, 52,40) și Sergiu Ursu (disc, 63,32 m), ineditul a derivat din lista de start a probelor feminine de 3.000 m obstacole și greutate. Pentru că în ambele specialități au concurat doar două sportive! 
   La întrecerea cu bila din fier n-a ratat nici Andreea Huzum Vitan (15,47 m), nici Dana Voicu (12,07 m), iar la proba fostei recordemene mondiale Cristina Casandra n-au abandonat nici focșănencele Claudia Prisecaru (10:59,03), nici Nicoleta Coman (12:04,18). „Slaba prezență la start e cauzată și de frica antrenorilor de a-și trimite sportivii la concursuri. Ei vor să evite astfel să arate cât de nepregătiți sunt atleții lor pentru respectiva perioadă a sezonului”, explică un specialist din atletismul intern.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?