Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617
Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617

Mai mulţi angajaţi ai DSP ar putea fi disponibilizaţi


   Se anunță disponibilizări în rândul angajaților din cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vrancea. Potrivit presei centrale, ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu, a anunțat că în cadrul DSP-urilor vor fi reduse toate posturile vacante, iar personalul existent va fi redus cu 4%, în acest sens fiind emis un proiect de ordonanță de urgență.
   Åžeful DSP Vrancea, medicul Cătălin Graur, spune că, momentan, totul este la stadiul unei declarații, prin urmare, nu poate spune ceva oficial. „Momentan, este doar o declarație. Așteptăm un act oficial în acest sens. Noi deja funcționăm cu personal insuficient, iar posturile vacante sunt blocate. Dacă se aprobă această măsură, doi sau trei angajați vor fi disponibilizați”, spune Cătălin Graur.
   DSP are în organigramă 78 de posturi, dintre care sunt ocupate 66. Atribuțiile pe  care le îndeplinește DSP sunt variate, dar vizează în general supravegherea serviciilor acordate de medicina primară și serviciul de ambulanță, inspecția sanitară, derulează programe naționale, cum ar fi cel de vaccinare sau cel de supraveghere a sănătății mamei și a copilului, supraveghează și monitorizează fenomenele epidemiologice apărute la nivelul comunității.
   DSP are în subordine următoarele compartimente și servicii: compartimentul de supraveghere epidemiologică și controlul bolilor transmisibile; compartimentul de evaluare a factorilor de risc din mediul de viață și de muncă; serviciul de control în sănătate publică; compartimentul de evaluare și promovare a sănătății; laboratorul de diagnostic și investigare în sănătate publică; biroul de avize și autorizații; comisia de examinare a însușirii noțiunilor de igienă. De asemenea, DSP derulează și programele naționale de boli netransmisibile, mai exact programul național de sănătate a femeii și a copilului și programul național de urgență prespitalicească. În subordinea DSP Vrancea sunt două unități, Serviciul de Ambulanță Județean și Centrul Județean de Aparatură Medicală.
   În proiectul de ordonanță de urgență se precizează că vor fi disponibilizați angajați din zece ministere prin eliminarea a aproape 3.000 de posturi ocupate, echivalentul a 4 % din numărul de angajați, vor fi desființate posturile vacante din administrația centrală și locală și va fi redus numărul funcțiilor de conducere la 12%.
La începutul acestui an a fost emis un proiect de lege prin care DSP-urile urmau să fie reorganizate în opt direcții regionale și mai multe oficii județene, dar nu a fost adoptat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?