Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

Jair şi Costel rămân în arest


   Cei doi focșăneni acuzați de cămătărie și șantaj vor rămâne în arest. Liviu Lazăr, alias Jair, și Constantin Răduță, zis Costel, au fost prezenți, ieri, în fața magistraților de la Tribunalului Vrancea pentru susținerea recursului, declarat împotriva deciziei de arestare preventivă. Acțiunile lor au fost respinse. „Instanța respinge ca nefondate recursurile declarate de recurenții inculpați Lazăr Liviu, zis Jair, și Răduță Constantin, zis Costel, împotriva Încheierii Judecătoriei Focșani din 21.06.2013. Obligă pe recurentul Lazăr Liviu să plătească statului suma de 100 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare și pe recurentul Răduță Constantin să plătească statului suma de 200 lei, cheltuieli judiciare, din care 100 lei reprezintă onorariu pentru apărător din oficiu, ce se va avansa din fondurile Ministerului Justiției”, se arată în soluția pronunțată ieri de magistrații Tribunalului Vrancea.
   Reamintim că, săptămâna trecută, în urma unor percheziții efectuate în cinci imobile, procurorii i-au reținut pe Jair și pe Costel. Din imobilele acestora, anchetatorii au ridicat mai multe bunuri, dar au găsit și o agendă, în care cămătarii își consemnaseră sumele de bani împrumutate și numele datornicilor. Potrivit unor surse oficiale, Liviu Lazăr este acuzat că în perioada aprilie – decembrie 2012, a dat 1.600 euro cu dobândă unui focșănean. Jair i-ar fi cerut înapoi 4.600 de euro, cei 3.000 de euro solicitați în plus reprezentând dobânda. Partea vătămată i-ar fi restituit numai 3.200 de euro, motiv pentru care Jair ar fi trecut la amenințări cu moartea.
   Costel ar fi împrumutat în perioada ianuarie-februarie 2011 suma de 7.100 de lei unei persoane din Cîrligele, pentru o dobândă lunară de 2.000 de lei. Partea vătămată a restituit în decembrie 40.000 lei, dar calculele lui Costel nu „băteau” cu cele ale părții vătămate. El a mai solicitat încă 130.000 de lei și le-a pus în vedere victimelor, prin amenințări cu moartea, că nu se pot sustrage de la plata datoriei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?