Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

GALERIE FOTO: Cele mai bune reviste şcolare au fost premiate


   Cele mai bune reviste școlare au fost premiate ieri. Festivitatea a fost tulburată de reacția profesoarei Daniela Plăiașu, cadru didactic la Colegiul Național „Unirea” și coordonator al revistei „Revista Noastră”, nemulțumită că nu a obținut marele premiu. Potrivit organizatorilor de la Casa Corpului Didactic „Simion Mehedinți” din Focșani, la ediția de anul acesta a Concursului Interjudețean de Reviste Åžcolare nicio publicație participantă nu a reușit să obțină punctajul maxim, astfel că nu s-a putut acorda premiul cel mare.
   La secțiunea licee, locul I a fost obținut de „Revista Noastră” a Colegiului Național „Unirea”, coordonată de profesoara Daniela Plăiașu și directorul adjunct Romulus Buzățelu. Locul II a revenit revistei „PreTexte” editată de Liceul Tehnologic Lechinița, județul Bistrița Năsăud, iar premiul III a revenit revistelor „Secvențe” a Colegiului Tehnic „Valeriu D. Cotea”, „Notta Bene” a Liceului Teoretic „Emil Botta” din Adjud și „Hermes” a Colegiului Economic „Mihail Kogălniceanu” din Focșani.
   La secțiunea gimnaziu, premiul I nu s-a acordat, premiul II fiind obținut de „Revista 9” a Åžcolii „Åžtefan cel Mare” din Focșani coordonată de profesoara Maria Pătrașcu. Premiul III l-a obținut revista „Lumea noastră” a Åžcolii nr.7 din Reșița. La secțiunea învățământ primar și preșcolar s-au înscris în concurs revistele „Caruselul Cuvintelor” editată de Åžcoala Gimnazială „Duiliu Zamfirescu”, răsplătită cu mențiune, și revista „Norocel” a Åžcolii nr.3 din Focșani, care a primit premiul special.
   La toate secțiunile s-au acordat mai multe mențiuni și premii speciale. Premiul I a constat într-o diplomă și 200 de lei, premiul II a fost în valoare de 150 lei, iar premiul III de 50 lei. „Este foarte greu să evaluezi reviste. Unele sunt foarte bune, au continuitate. În ele au scris elevii și se vede contribuția lor în asta. Dar nu toate corespund standardelor, unele sunt copy – paste, altele sunt imprimate. Am apreciat continuitatea. Åžtim că criza a afectat și revistele școlare, foarte multe nu au mai apărut”, a precizat Stela Sebe, bibliotecar la Casa Corpului Didactic.
   La concurs au participat 29 de școli din Vrancea, Ialomița, Bistrița Năsăud, Caraș – Severin și Bihor.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?