Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621

Victor Ponta, la discuţii cu premierul bulgar


   Președintele PSD, premierul Victor Ponta, a participat, sâmbătă, la Sofia, la Consiliul PES, el având o întrevedere cu omologul bulgar, Plamen Oresarski, în care s-a discutat și despre construirea unei noi hidrocentrale pe Dunăre. Conform unui comunicat al PSD, Victor Ponta a participat sâmbătă la Consiliul Partidului Socialiștilor Europeni (PES) organizat la Sofia.
   Cu această ocazie, Victor Ponta a avut o întrevedere cu premierul bulgar, Plamen Oresarski, cu care a discutat despre consolidarea cooperării dintre cele două state în ceea ce privește politica de integrare europeană, eforturile comune privind Mecanismul de Cooperare și Verificare, aderarea la spațiul Schengen, precum și despre proiectele economice și energetice comune ale României și Bulgariei. „Împreună susținem proiectul Nabucco, dar avem deja și alte proiecte de transport de energie, dinspre România spre Turcia, de exemplu, și spre zona Balcanilor de Vest. Am vorbit și despre proiectele realizate prin fonduri europene, Strategia Dunării și despre câteva investiții concrete pe care le putem face, o noua hidrocentrală pe Dunăre, infrastructura spre noul pod de la Calafat-Vidin care a fost inaugurat, dar care trebuie evident sa fie însoțit de infrastructură”, a declarat Victor Ponta la sfârșitul întrevederii, potrivit sursei citate.
   Premierul a adăugat că în septembrie va avea o întâlnire mai amplă cu partea bulgară, cel mai probabil în format de ședință comună a celor două guverne. După întâlnirea cu Victor Ponta, premierul bulgar a spus că acest summit româno-bulgar va avea loc cel mai probabil la Varna, la sfârșitul verii sau la începutul toamnei, informează PSD. De asemenea, premierul Ponta s-a întâlnit și cu ministrul Afacerilor Externe din Bulgaria, ministrul de Interne și vicepremierul bulgar, însărcinat cu Afaceri Europene și Fonduri Europene.
   Tot la Sofia, premierul a avut o întrevedere cu Martin Schulz, Președintele Parlamentului European și Sergei Stanishev, președintele socialiștilor europeni, cu care a discutat teme de interes european. Victor Ponta, însoțit de Rovana Plumb, ministrul Mediului și Schimbărilor Climatice, și Corina Crețu, vicepreședinte PSD, s-a aflat la Sofia cu ocazia Consiliul PES, care a reunit sâmbătă reprezentanții partidelor socialiste, social-democrate și laburiste din întreaga Europă.
   La eveniment au participat Plamen Oresarski, noul prim-ministru al Bulgariei, Martin Schulz, președintele Parlamentului European, Boris Tadic, fost președinte al Serbiei, Joseph Muscat, prim-ministrul Maltei, Sergei Stanishev, președintele PES, Hannes Swoboda, președintele S&D. În cadrul întâlnirii socialiștilor, liderii PES și delegații au prezentat propuneri concrete în vederea dezvoltării unei politici industriale europene și au făcut apel pentru punerea rapidă în practică a unui proiect privind Garanția Europeană pentru Tineri cu un domeniu de aplicare mai larg decât cel actual.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?