Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

Trupa „Protha”, pe scena celui mai important festival de teatru pentru tineri


   Trupa de teatru „Protha” a Casei de Cultură și a Liceului Teoretic „Ioan Slavici” din Panciu a fost selectată să participe la cea de-a VIII-a ediție a Festivalului Național de Teatru Tânăr Ideo Ideis, la Alexandria, cu spectacolul „Prințesa și porcarul” de Dumitru Solomon. Trupa din Panciu va urca pe scenă alături de alte opt trupe de actori talentați din Botoșani, București, Sinaia și Vulcan. După participarea la festivalurile de la Mangalia, Focșani și Brăila, piesa ,,Prințesa și porcarul” se află de această dată la cel mai important festival din țară.
   Cea de-a VIII-a ediție a Festivalului Național de Teatru Tânăr Ideo Ideis Alexandria se va desfășura în perioada 8 – 17 august și va oferi, pe lângă spectacole de teatru profesionist, concerte, întâlniri cu personalități din cultură, spectacole stradale, proiecții de film, expoziții și vernisaje, spectacole de improvizație, stand-up comedy și, nu în ultimul rând, petreceri. În vederea participării la acest festival, trupa de teatru „Protha” se bucură de sprijinul primarului Ion Petre și al Primăriei Panciu. Cei care doresc să le dea o mână de ajutor tinerilor și talentaților artiști sunt oricând bineveniți.
   Festivalul „Ideo Ideis” de la Alexandria are alături persoane remarcabile din teatru și cultura românească, printre care Marcel Iureș, președintele onorific al festivalului, Cătălin Åžtefănescu, Medeea Marinescu, Marius Manole, Andi Văsuianu și Vlad Zamfirescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?