Ediția: Miercuri 5 iunie 2024. Nr. 6642
Ediția: Miercuri 5 iunie 2024. Nr. 6642

GALERIE FOTO: Voinţa DEEP SERV Focşani a ratat calificarea la turneul final


   Sâmbătă, la Baza Sportivă Calcetto din Buzău s-a desfășurat turneul zonal de precalificare la Turneul Național de minifotbal de la Hunedoara în organizarea Federației de minifotbal din România. La turneu a fost prezent și președintele Federației Române de minifotbal, băcăuanul Răzvan Burleanu. Campioana Ligii de minifotbal Vrancea, Voința DEEP SERV Focșani, a ratat calificarea într-o grupă cu Oțelul Galați și Sport Klub Otopeni. Fără un jucător de bază, Cătălin Curteanu accidentat în săptămâna premergătoare turneului, în primul joc al grupei, Voința a învins cu 4-1 (0-0) pe Sport Klub prin golurile marcate de Adrian Toma 2, Răzvan Crăciun și Ionuț Căpățînă. 
   După o primă repriză albă, în care portarul Gabriel Lazăr a făcut adevărate minuni în poartă, cei de la Otopeni au deschis scorul, dar focșănenii s-au mobilizat exemplar și au marcat de patru ori. În al doilea joc al grupei, Oțelul a învins Otopeniul cu 2-0 urmând ca echipa calificată la turneul final să fie stabilită în jocul direct. După 0-0 la pauză, Adrian Toma a reușit deschiderea scorului cu 8 minute înainte de final. Gălățenii au avut însă un final perfect de joc, au reușit să întoarcă soarta partidei și a calificării în ultimele 5 minute ale jocului. 
   Astfel, Turneul Național rămâne un fel de „fata morgana” pentru echipele vrâncene, fiind al treilea sezon în care au ratat calificarea la turneul final! Formația manageriată de Marian Spînu și antrenată de Ionuț Constantinescu s-a bazat pe următorul lot de jucători: portari- Gabriel Lazăr, George Sîrbu; jucători de câmp: Claudiu Mihai, Cristi Gurguiatu, Viorel Crăciun, Ionuț Căpățînă, Marius Bodoc, Adrian Toma, Cătălin Curteanu, Răzvan Crăciun, Adrian Mocanu.
Rezultatele Turneului Zonal de la Buzău
Grupa A:
Voința DEEP SERV Focșani – Sport Klub Otopeni 4-1 (0-0)
Oțelul Galați – Sport Klub Otopeni 2-0,
Voința DEEP SERV Focșani –  Oțelul Galați 1-2 (0-0). 
Clasament Final: 1. Oțelul Galați 6p, 2. Voința DEEP SERV Focșani           3p, 3. Sport Klub Otopeni 0p.
Grupa B: 
Dynavit Brașov- Juventus Buftea 0 – 3 (neprezentare), 
Dynavit Brasov – Dorally Mall Constanța 0 – 3 (neprezentare), 
Juventus Buftea – Dorally Mall Constanța  3 – 7.  
Cu doi foști jucători de liga 1 în componență (Pitu Adrian și Carabaș Stelian, ambii ex Steaua București) echipa constănțeană a reușit o calificare meritată, la capătul unui joc echilibrat doar în prima sa parte.
Clasament Final: 1. Dorally Mall Constanța 6p, 2. Juventus Buftea 3p, Dynavit Brașov  0p.
Grupa C:
ABC United București – As Frontiera Aegyssus Tulcea 8 – 0,                                                     As Frontiera Aegyssus Tulcea- Teachers Târgoviște 1 – 6,                                                         ABC United București- Teachers Tîrgo-viște 6 – 4. 
   A fost cel mai spectaculos meci al turneului. Cu o echipă plină de vedete (Rică Neaga, Petre Marin, Cătălin Liță, Ciprian Mozacu – toți foști jucători ai echipei Steaua București, Răzvan Radu și Matei Florin – foști jucători ai echipei naționale de futsal a României), ABC București a crezut că va avea parte de o partidă ușoară în confruntarea cu Teachers Tîrgoviște. Ceea ce s-a întâmplat pe teren a fost una din poveștile frumoase ale minifotbalului. Conduși la pauză cu un  neverosimil 4 – 1, ABC United București a reușit o a doua repriză senzațională, cu Rică Neaga în prim plan, care a reușit un hattrick. S-a terminat 6 – 4 pentru bucureșteni, care astfel au reușit să evite o mare surpriză.
Clasament Final: 
1. ABC United București 6p, 
2. Teachers Tîrgoviște 3p, 
3. As Frontiera  Tulcea 0p.
Sporting Roberbian și GS Mobile vor participa la Cupa României
   Vicecampioana Ligii de minifotbal, Sporting Roberbian, și GS Mobile (locul III) vor participa în perioada 27-30 iunie la Piatra-Neamț la turneul final al Cupei României la minifotbal, eveniment organizat, de asemenea, de Federația de minifotbal din România. 52 de echipe din 40 de campionate afiliate Federației participă la acest eveniment. 
   Naționala Artiștilor București, campioană națională a sezonului 2010/2011, Consiliul Județean Buzău, câștigătoarea Cupei României sezon 2010/2011 WMT Giroc Ti-mișoara, Autoland Hosu Zalău (locul II sezonul trecut la Cupa României), Dracii Roșii Mediaș (loc III sezonul trecut Cupa României) și Design Construct Brașov (loc IV sezonul trecut Cupa României) sunt câteva din echipele participante la această ediție. În urma unui parteneriat încheiat cu Primăria Piatra-Neamț, jucătorii echipelor participante au acces gratuit la ștrandul municipal, la telegondolă, iar Naționala Artiștilor a pregătit un mini-spectacol pentru echipele participante. 
   După disputarea turneelor finale echipele vor intra în vacanță. Sezonul 2013/2014 va demara oficial în 18 august cu jocul din supercupă, Voința DEEP SERV – Sporting Roberbian. Ediția a-IV-a a Ligii de minifotbal Vrancea va începe pe 25 august când va fi programată prima etapă a campionatului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?