Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

Vacanţe de vis pentru copiii instituţionalizaţi


       Copiii aflați în grija Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vrancea sunt nerăbdători să înceapă vacanța de vară, lor fiindu-le pregătite tot felul de tabere și călătorii în străinătate. Potrivit celor spuse de Daniela Nicolaș, directorul instituției, în perioada 12 iulie – 23 august, 13 copii vor pleca în Belgia și vor locui pe perioada celor șase săptămâni, la familiile față de care au dezvoltat, de-a lungul timpului, relații de prietenie și încredere reciprocă. Alți 24 de copii vor lua drumul Angliei, unde vor sta din 26 iulie și până pe 9 august. Ei vor fi primiți cu drag tot în sânul unor familii, care se vor strădui să le facă sejurul cât mai plăcut și interesant. „Aceste călătorii ale copiilor noștri au devenit tradiție și sunt posibile în baza protocoalelor de colaborare cu Fundația L’ASBL din Belgia și cu Fundația Moreton Uk din Anglia. Copiii așteaptă cu nerăbdare să plece la aceste familii, care au generozitatea de a le oferi tot ceea ce le este necesar pentru a petrece o vacanță minunată. Copiii vor fi însoțiți, ca de fiecare dată, de un specialist din cadrul Direcției”, a declarat Daniela Nicolaș.
 Alți 75 de copii din sistemul vrâncean de Protecția Copilului vor pleca în tabără la Eforie Nord, la Complexul „Marea Neagră”, în perioada 19 – 24 august. „Ministerul Tineretului și Sportului, prin Direcția Județeană de Tineret și Sport ne-a ofertat această posibilitate. Copiii sunt selectați conform condițiilor impuse de organizatori, adică vor fi din sistemul rezidențial, vor fi selectați în ordinea descrescătoare a mediilor școlare și vor avea o recomandare din partea dirigintelui sau învățătorului”, a precizat Daniela Nicolaș. 
 Pe litoral, în tabere de câte șapte zile, vor pleca încă 40 de copii din cadrul Modulelor Familiale Păunești și Panciu, iar 20 de copii vor avea posibilitatea să petreacă un sejur la malul Mării Negre, în cadrul unei acțiuni inedite, de schimb de beneficiari între DGASPC Vrancea și instituția similară din Constanța. „La cursul de instruire la care am fost recent, am purtat discuții cu omologii din Constanța cu privire la replicarea modelului de anul trecut, cu privire la schimbul de beneficiari. Anul acesta, la fel ca și anul trecut, vor pleca la Constanța 20 de copii de-ai noștri, în timp ce noi îi vom primi pe cei 20 din sistemul constănțean de Protecția Copilului. Aceștia vor participa, pe perioada șederii în centrele noastre, la excursii și drumeții în toate punctele de atracție ale județului”, a mai declarat Daniela Nicolaș, directorul DGASPC Vrancea.

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?