Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Pensii mărite pentru foştii militari


        Parlamentarii USL au votat legea 164 privind pensiile acordate beneficiarilor proveniți din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională. Deputatul PSD de Vrancea, Ciprian Nica, arată că noua lege înlătură inechitățile dintre beneficiarii ale căror venituri reale realizate lunar au fost identificate și cei cărora nu li s-au putut identifica veniturile, din cauza distrugerii arhivelor sau deteriorării acestora în timp. 
 Social democratul susține, printr-o declarație politică depusă la Camera Deputaților, că USL a demonstrat, încă o dată, că protejează dreptul fundamental la pensie al persoanelor afectate de procesul de recalculare și revizuire impunându-se menținerea cuantumului avut înaintea recalculării, pentru beneficiarii ale căror pensii s-au diminuat. Ciprian Nica precizează că acest vot pentru pensionarii militari se înscrie în seria de proiecte pe care Guvernul Ponta și le-a propus din primele zile ale guvernării. „Din păcate însă, ani de zile, reprezentanții guvernelor dumneavoastră, și mă refer aici la PDL, nu au făcut nimic pentru cetățenii acestei țări. Prețul pentru că reprezentanților dvs. nu le-a păsat de cetățenii acestei țări a fost plătit tot de noi, de români. Åži, pentru că nu vreau să fiu acuzat de ipocrizie, vreau să vă aduc la cunoștință faptul că potrivit comisarului european Johannes Hahn, POS Transport va fi deblocat cel mai probabil săptămâna aceasta, după îndeplinirea câtorva formalități administrative. Acest lucru înseamnă că România va avea la dispoziție 4,5 miliarde de euro pentru autostrăzi, dar și infrastructura feroviară”, se arată în declarația politică. 
 Deputatul PSD spune că același lucru s-a întâmplat și în cazul POSDRU, POR, POS Mediu, iar acum POS Transporturi. Astfel, guvernul Ponta a moștenit aproape toate Programele Operaționale blocate, ca urmare a neregulilor făcute în timpul guvernărilor PDL, dar, în prezent s-a reușit, ca într-un singur an, rata de absorbție a fondurilor europene, să se dubleze de la 7,5% la 15%. „Votul de astăzi din Parlament coroborat cu acțiunile Guvernului Ponta sunt dovada clară că USL se ține de cuvânt”, precizează deputatul Ciprian Nica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?