Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Patru luni cu suspendare pentru că a încercat să mituiască un poliţist


        Cei doi șoferi care în luna aprilie au fost denunțați de polițiștii cărora vroiau să le ofere mită, au ajuns deja în fața instanței de judecată. În timp ce unul dintre ei a fost deja condamnat după ce a ales să se judece în baza probelor administrate în cursul urmăririi penale, unul a solicitat restituirea cauzei la procuror pentru refacerea urmăririi penale. 
 Manuel Rafael T. a fost acuzat că a condus pe drumurile publice fără a avea permis de conducere și a încercat să ofere bani polițistului pentru a trece cu vederea această abatere. Acesta a ales să recunoască fapta de dare de mită și a obținut astfel o pedeapsă redusă. „Condamnă pe inculpatul T. Manuel Rafael, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită,(…)la pedeapsa de 4 luni închisoare. (…)dispune suspendarea condiționată a executării pedepsei principale pe durata unui termen de încercare de 2 ani și 4 luni. (…)În temeiul art. 118 lit. b Cod penal dispune confiscarea de la inculpat a sumelor de 1000 lei și 40 Euro”, se arată în hotărârea pronunțată de judecător. 
 În ceea ce îl privește pe Mihai G., celălalt șofer depistat pe raza localității Cîmpuri, având în mașină diferite unelte din metal pentru care nu avea documente de proveniență, și care a încercat să îi ofere bani unui agent de poliție pentru a trece cu vederea acest fapt, la primul termen de judecată, acesta a solicitat restituirea cauzei la Parchet. „Respinge excepțiile vizând nulitatea actului de sesizare, respectiv nulitatea efectuării urmăririi penale, ca neîntemeiate și nelegale. Respinge cererea trimiterii cauzei la Parchet. Constată legalitatea și temeinicia Rechizitoriului. Stabilește termen cu citarea părților la 3.07.2013”, se arată în soluția pronunțată de magistrați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?