Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

Mai mulţi bani pentru medicii din centrele de permanenţă


       Medicii care fac gărzi în cadrul centrelor de permanență ar putea primi bani mai mulți. Potrivit unui proiect de act normativ postat pe site-ul Ministerului Sănătății, medicii de familie care asigură continuitatea asistenței medicale primare în regim de gardă în cadrul acestor centre vor primi mai mult cu 16,6% pe ora de gardă. În prezent, pe fiecare oră de gardă un medic primește, 12,8 lei, majorarea constând în 2,1 lei pe oră. În Vrancea există un singur Centru de Permanență, la Mărășești. Acolo fac gărzi 6 medici de familie. Coordonatorul centrului, medicul Lucian Bulză, este de părere că măsura este benefică. „Dacă va fi adoptat acest act normativ, este de bine, pentru că se majorează veniturile”, spune medicul Bulză. 
 Totuși, în proiectul de lege se specifică că din acești bani, medicii vor trebui să suporte și cheltuielile pentru aprovizionarea cu materiale sanitare și dotarea cabinetului cu trusă de urgență. Acum, medicii de la Centrul de Permanență din Mărășești primesc materiale sanitare și medicamente de la Serviciul de Ambulanță Județean. Proiectul de act normativ va fi postat până pe 14 iulie pe site-ul Ministerului Sănătății, putând fi făcute propuneri timp de 10 zile. 
 Centrul de Permanență este deschis zilnic între orele 15.00 – 8.00, iar în week-end și de sărbătorile legale, programul este non-stop.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?