Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Sesizări la Colegiul Medicilor şi la CAS Vrancea


   Reprezentanții Colegiului Medicilor Vrancea spun că împotriva medicului Iuniana Stanciu au fost depuse sesizări în 2011. În schimb, în legătură cu incidentul în care aceasta a fost implicată, nu au avut nimic de comentat. „Au fost depuse sesizări de către doi medici, dar ancheta nu a fost continuată, deoarece cei doi s-au dus la Procuratură, și a fost derulată acolo o anchetă. În rest, nu avem nimic de comentat”, spune medicul Valentin Ochean, purtătorul de cuvânt al Colegiului Medicilor Vrancea.
    Åži la Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Vrancea au fost depuse reclamații de către pacienți împotriva acestui medic. Mai mult, săptămâna trecută, aceasta a avut un conflict și cu angajații instituției. „Împotriva acestei doctorițe am primit mai multe reclamații de la pacienți, în 2011 și 2012, care făceau referire la lipsa acesteia de la programul de la cabinetul medical. La contractare a fost reprezentată de un avocat, care a depus toată documentația necesară. De asemenea, săptămâna trecută, când trebuia depus borderoul cu servicii medicale prestate în luna mai, a venit și a spus că a pierdut memory stick-ul cu acestea și că nu le are nici în format print. Drept urmare, noi nu îi putem deconta serviciile medicale. În urma rapoartelor făcute de angajați, săptămâna trecută, se specifică faptul că dumneaei a avut un comportament nu tocmai civilizat, în sensul că a țipat, a jignit angajații. Asta reiese din rapoartele făcute de angajații instituției”, a spus Mihai Copaci, șeful CAS Vrancea.

Se caută soluții pentru cei 950 de pacienți înscriși pe listele doctoriței

    În condițiile în care doctorița Iuniana Stanciu a fost arestată pentru 29 de zile, cei 950 de pacienți ai săi au rămas fără asistență medicală primară. Astfel, zilele acestea, se va întruni o comisie de specia-litate pentru a găsi o soluție pentru acești pacienți. „Vom convoca o comisie mixtă formată din reprezentanți ai CAS, DSP, Colegiul Medicilor, Asociația și Patronatul Medicilor de familie pentru a găsi o soluție pentru pacienții înscriși pe lista acestui medic de familie. Dumneaei avea înscriși pe listă 950 de pacienți. În principiu, vom încerca să găsim un medic de familie care să o înlocuiască, iar dacă acest lucru nu va fi posibil, vom lua legătura cu medici de familie din acea zonă pentru a-i prelua pacienții”, a mai spus Mihai Copaci.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?