Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615
Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615

Medaliile de la WUKF, contestate de preşedintele WKF


   Competiția de karate desfășurată săptămâna trecută la Sala Polivalentă din București a fost un simulacru al adevăratului Campionat Mondial, semnalează chiar președintele Federației Române de Karate, Lucian Băroiu. Acesta precizează că întrecerea a fost organizată de WUKF (World Union of Karate-do Federations), o organizație distinctă de WKF (World Karate Federation), singurul organism în măsură să organizeze Campionatul Mondial de Karate. 
   „Campionatul despre care se tot vorbește și care a avut loc la Sala Polivalentă a fost WUKF, este o confederație micuță, care deține puține țări afiliate și care nu poate fi comparată nici în somn cu WKF, care are 197 de țări afiliate. La ora actuală putem spune că a fost un campionat. Åži nu putea să fie organizat de WKF, când noi am avut acțiune în Muntenegru, în campionatul european regional de la care tocmai am sosit, unde România a reușit să câștige două meciuri, dar în niciun caz ca la Sala Polivalentă, unde podiumul s-a umplut de români. Haide să fim realiști și normali la cap. Cum pot românii, din 100 de medali, să ia un sfert? Cu cei care au tradiție în acest sport ce facem, îi scoatem din lumea sportului? La WKF ai voie să înscrii  un singur sportiv la categorie. Cum să cucerești atâtea medalii, când tu te duci cu 10 sportivi? Este o federație mondială, care are afiliate în cadrul ei 3-4 formațiuni din aceeași țară”, a declarat Lucian Băroiu. 
   Președintele Federațiilor de Karate WUKF și WKC, Liviu Crișan a răspuns, atacurilor lansate de Lucian Băroiu: „Acea declarație a fost făcută din vechea meteahnă a românului, care înseamnă invidie. Am rămas stupefiat când am văzut ce a spus domnul Băroiu, fără să fi fost informat măcar. Aceste atitudini sunt antipatriotice. Federația Română de Karate este afiliată la WKF, cea mai mare federație internațională de karate a lumii, dar nu și singura. WKF este cea mai veche federație din Europa, a fost prima după război și normal că s-a dezvoltat mai mult. WKF are un statut care acceptă doar o singură organizație din țara respectivă și cred că ei fac legea în sportul mondial. Pentru asta este a doua oară când sunt respinși de la Olimpiadă, au o comportare agresivă și asta este total greșit, pentru că fiecare grupare are voie să participe în competiții. Din Europa au fost 22 de țări, peste 30 din întreaga lume. Sunt 166 de categorii, nu 100 cum spunea domnul Băroiu, și noi am câștigat 24 de medalii. Dacă suntem prea buni, se interpretează greșit”, a afirmat președintele WUKF.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?