Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Serviciile acordate copiilor autişti de ONG-uri vor fi decontate de CAS


   Secretarul Comisiei pentru sănătate și familie din Camera Deputaților, dr. Florin Buicu, a declarat că marți a fost adoptată în plen completarea și modificarea Legii nr.151/2010, în care a fost cuprinsă și prevederea referitoare la decontarea de către Casa de Asigurări de Sănătate a serviciilor de specialitate acordate co-piilor autiști de către organizațiile neguvernamentale. ‘O altă prevedere este aceea că Ministerul Educației, Ministerul Sănătății, Ministerul Muncii și ONG-urile să stabilească o procedură prin care copiii cu autism să poată fi integrați în școli normale. Urmează ca pe baza legii să fie stabilite și normele de aplicare. Prin legea de față a fost creat practic cadrul referitor la condițiile de învățământ ale pacienților cu autism, partea de protecție a pacientului și aparținătorului și partea de terapie, nu doar cea medicamentoasă, ci și cea de psihote-rapie’, a declarat Florin Buicu.
   Deputatul a susținut că deși la această dată autismul este considerat ‘o condiție pe întreaga viață și nu poate fi vindecat’, nu înseamnă că nu se poate face nimic pentru persoanele cu autism și că acestea ar fi irecuperabile.
   Deputatul Florin Buicu susține că a avea un copil autist înseamnă că în permanență cineva trebuie să fie în preajma lui, că sunt părinți care renunță la serviciu pentru a se ocupa de nevoile acestora și că în prezent toate costurile pentru terapie sunt suportate de către părinții pacientului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?