Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631
Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631

GALERIE FOTO: Vărul Săndel şi Constantin Enceanu la sărbătoarea „Flori de Rusalii“ de la Vintileasca


   Comuna Vintileasca de pe Valea Râmnicului va fi duminică, 23 iunie, în mare sărbătoare, când va fi marcată cea de-a paisprezecea ediție a Zilelor Comunei. „Flori de Rusalii” este o mare sărbătoare pentru locuitorii din Vintileasca și nu numai, care își vor pune straiele cele bune și vor petrece așa cum doar mocanii din această parte a județului Vrancea știu. Manifestarea artistică se va ține la intrare în localitate, pe plai, așa cum știe toată lumea, unde primarul comunei Georgel Spătaru a construit o scenă din lemn de toată frumusețea, la marginea lacului.
   Pentru ca evenimentul să fie unul cu totul aparte, pe scena de la Vintileasca vor evolua cunoscuții interpreți de muzică populară Vărul Săndel și Constantin Enceanu. Primarul a precizat că în afară de aceștia vor fi prezenți Ansamblul Profesionist «Ţara Vrancei», Chipărușul de la Nereju, buciumașii de la Spulber și dansatorii din localitățile vecine. Este prima sărbătoare de pe Valea Râmnicului, care deschide sezonul festivalurilor și sărbătorilor câmpenești din acest an. „Pentru zilele comunei de pe 23 iunie de Rusalii am făcut o scenă pe malul lacului care să dureze o perioadă mai îndelungată de timp. Am aranjat zona, am toaletat toți arbuștii și vom pune la fiecare tutori de susținere. Mai avem de pus băncuțe în fața scenei, grătarele sunt deja funcționale, iar în părțile laterale ale scenei am montat toalete ecologice. Artiștii vor fi din cei mai de seamă și îi enumăr aici pe Vărul Săndel, Constantin Enceanu, Ansamblul Profesionist «Ţara Vrancei», dar și Chipărușul de la Nereju, buciumașii de la Spulber. Nu vor lipsi nici ansamblurile folclorice de pe Valea Râmnicului, care sunt vecinii noștri și pe care îi prețuim”, a spus Georgel Spătaru.
    De menționat este faptul că odată cu reabilitarea drumului de la Dumbrăveni la Vintileasca, comuna a devenit una dintre cele mai vizitate locații turistice din județ. Sărbătoarea de Rusalii are menirea de a pune încă o dată în valoare cadrul natural deosebit de frumos de la Vintileasca, cu un peisaj mirific, la care contribuie din plin lacul din spatele scenei.

8 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?