Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637
Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637

Furnizorul de droguri la colet nu va fi arestat preventiv


   Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Vrancea au solicitat magistraților Tribunalului Vrancea arestarea preventivă a tânărului care a trimis droguri într-un colet, din Italia. Propunerea de arestare preventivă formulată de anchetatori pe numele lui Gabriel B. a fost însă respinsă. „Respinge, ca nefondată, propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea pentru arestarea preventivă a inculpatului B. Gabriel”, se arată în soluția judecătorilor de la Tribunalul Vrancea, care nu este definitivă și poate fi atacată de procurori cu recurs, la Curtea de Apel Galați.
   Tânărul de 24 de ani a fost trimis în judecată în urmă cu mai bine de o săptămână, primul termen fiind fixat la sfârșitul săptămânii trecute. După judecarea propunerii de arestare preventivă, instanța a acordat termen pentru judecata pe fond a cauzei, la data de 28 iunie.
   În cazul lui Gabriel, totul a pornit de la faptul că la data de 3 august 2012, un tânăr a fost prins în flagrant în timp ce ridica o cantitate de 50 de grame de droguri, primită într-un colet prin intermediul unei firme de curierat. Ancheta s-a extins și s-a ajuns și la cel care a trimis hașișul. Potrivit rechizitoriului prin care Gabriel a fost trimis în judecată, faptele datează din perioada iunie-iulie 2012, când a procurat din Italia hașiș, pe care ulterior l-a trimis în România.
   În actul de sesizare a instanței de judecată sunt precizate datele la care Gabriel ar fi comis faptele, respectiv ziua de 6 iunie 2012, când i-a trimis lui Valentin Octavian P. 25 de grame de hașiș, și 31 iulie 2012, când i-ar fi trimis aceluiași tânăr 50 de grame de hașiș, contra sumei de 250 de euro. Valentin a fost prins în timp ce primea marfa și a fost trimis în judecată pentru că a comercializat hașiș, anterior. Acesta a fost condamnat la trei ani și șase luni de închisoare cu suspendare. Nici în cazul său sentința nu este definitivă, dosarul fiind în faza de recurs, pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?