Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615
Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615

Consiliul Judeţean va reabilita Crângul Petreşti


   Consiliul Județean Vrancea va depune un proiect prin care se urmărește reabilitarea Crângului Petrești și îmbunătățirea infrastructurii de acces. În acest sens, Consiliul Județean se va reuni, luni, în ședință extraordinară, trei din proiectele de hotărâre aflate pe ordinea de zi vizând etapele necesare implementării acestei investiții. Finanțarea va fi asigurată prin Programul Operațional Regional 2007-2013, Axa prioritară  5 – Dezvoltarea durabilă și promovarea turismului. Valoarea totală a investiției va fi de 22,3 milioane lei.  Proiectul este realizat la inițiativa președintelui Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan. Este cunoscut faptul că șeful administrației județene a încercat în repetate rânduri să transforme acest crâng într-un loc de agrement, dar proiectele sale s-au lovit de refuzul guvernelor din perioada 2005-2011.
   Proiectul „Amenajarea ariei naturale de interes local Crâng Petrești și  îmbunătățirea infrastructurii de acces” vizează într-o primă etapă trecerea imobilului – teren în suprafață de 41 ha, situat în comuna Vînători, Județul Vrancea, din domeniul privat al Județului Vrancea și administrarea Consiliului Județean Vrancea, în domeniul public al Județului Vrancea și administrarea Consiliului Județean Vrancea.
   În ședința de luni vor mai fi aprobate studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico – economici ai investiției, dar și depunerea spre finanțare a proiectului, a acordului de parteneriat și a cheltuielilor legate de proiect.
   Prin implementarea proiectului, Consiliul Județean Vrancea împreună cu partenerii săi, Municipiul Focșani și comuna Vânători, își propun amenajarea Crângului Petrești, astfel încât turiștii, dar și locuitorii din zonă să beneficieze de zone destinate accesului pietonal și zone de odihnă și socializare. 
   De asemenea, vor fi create facilități pentru practicarea sporturilor în aer liber prin construirea de piste pentru biciclete, piste pentru role și skateboard, atât în Crângul Petrești cât și în zona de acces către crâng dinspre Focșani. Activitățile recreative pentru populație se vor putea derula în condiții de siguranță atât ziua, cât și seara prin introducerea unei rețele de iluminat public și a unui sistem de supraveghere video cu camere cu infraroșu. 
   Astfel, vor fi construite piste și trotuare de-a lungul DJ 204E Focșani – Petrești – Vînători pe o distanță de 2 km, singura cale de acces dinspre oraș către crâng. Totodată, în interiorul Crângului Petrești vor fi amenajate piste pentru biciclete, piste pentru role și skateboard, zone speciale pentru picnic dotate cu grătare, apă curentă, grupuri sanitare, trotuare, alei, spații pentru promenadă, spații de odihnă și observație și vor fi montate bănci, coșuri de gunoi și garduri de delimitare.

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?