Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Scandal între Răstoaca şi Vânători pentru o păşune


   Primarul comunei Răstoaca, Vasile Dima, vrea să se judece cu Primăria Vânători pentru o suprafață de 14 hectare de pășune. Este o rămășiță a problemelor iscate de delimitarea administrativă a localităților care a fost realizată în ultimii ani. Primăria Răstoaca s-a înțeles asupra limitelor administrative cu administrațiile locale din Suraia, Milcovul, Gologanu, Vulturu, Focșani dar a mai rămas această suprafață de pășune pentru care există dispute cu Vânători. Discu-țiile au apărut din cauza diferitelor reforme administrative și politice din secolul trecut.
    Comuna Răstoaca a fost desființată de comuniști, reînființată în 2004, iar limitele administrative, hotarele naturale s-au modificat în consecință. De exemplu, moștenitorii boierului Dudescu, care avea înregistrat terenul în 1930 la Răstoaca, s-au dus la comuna Vânători după 1990 pentru a li se retroceda proprietatea. Acum a rămas această suprafață de pășune, de circa 14 hectare, care este revendicată de Primăria Vânători. Practic, terenul ar trebui să treacă în administrativul acestei comune.
    Modificarea i-a nemulțumit pe câțiva mari proprietari de animale, care se tem că își vor pierde terenul pe care pășteau oile. Disputa a căpătat și accente violente, câțiva dintre săteni mergând ieri la locuința primarului și amenințându-i familia dacă se pierde pășunea. Primarul Vasile Dima spune că nu se va lăsa intimidat de scandalagii, cărora le-a făcut plângere la poliție pentru amenințările proferate. Edilul spune că va rezolva problema pe cale legală astfel încât comuna Răstoaca să nu piardă din terenurile administrate. „O să îi chem în judecată pe cei de la Primăria Vânători, să aducă hartă care să arate delimitarea administrativă”, a afirmat primarul Vasile Dima.
    Edilul spune că reprezentanții Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară vor aduce toate documentele, care să ateste suprafețele cu pășune, cu teren arabil al localităților astfel încât să se stabilească hotarele administrative. Edilul a precizat că suprafața actuală de pășune este de aproximativ 235 hectare, împărțită în două loturi, de 116 și respectiv 119 hectare, în zona Balta Mândrești.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?