Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Premii pentru elevii pasionaţi de tehnică… în limba franceză


   Echipele de elevi și profesori de la Colegiul Tehnic „Valeriu D. Cotea” din Focșani, care au participat la Concursul Interjudețean de Limba  Franceză pentru Licee Tehnologice „Gustave Eiffel”, secția tehnic, au reușit să câștige premiile I și III, reprezentând cu succes această unitate de învățământ, dar și municipiul Focșani.
   Astfel, echipa formată din elevele de clasa a XII-a Cristina Pârlea, Stănica Moșneagu și Daniela Stoica au reușit să obțină premiul I, cu experimentul „La détermination de l’acidité de la farine”, respectiv determinarea acidității făinei. De asemenea, pe locul III s-a clasat experimentul „La détermination des nitrates des épreuves d’eau potable par la méthode colorimetrique”, respectiv determinarea nitraților din probele de apă potabilă prin metoda colorimetrică, care a fost realizat de Mirel Sandu și Violeta Sârbu, ambii elevi în clasa a XI-a.
   Profesorii coordonatori pentru domeniul tehnic au fost Lăcrămioara Paraschiv și Maria Arginteanu, iar pe disciplina limba franceză s-au implicat profesoarele Elena Micu Iliescu și Mariana Fudulu. Concursul Interjudețean de Limba Franceză pentru Licee Tehnologice „Gustave Eiffel” s-a desfășurat sâmbătă, la Colegiul Tehnic din Buzău. Acest concurs este cuprins în calendarul competițional aprobat de Ministerul Educației Naționale, în parteneriat cu Asociația Română a Profesorilor de Limbă Franceză.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?