Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

ÎNTÂMPLĂRI neADEVĂRATE


        Ieri, în Piața Unirii din Focșani, elevii și-au demonstrat cunoștințele despre Uniunea Europeană, căci am sărbătorit Ziua Europei. Pe 9 mai 1950, într-un discurs inspirat de Jean Monnet, ministrul francez al afacerilor externe, Robert Schuman, propune integrarea industriilor cărbunelui și oțelului din Europa de Vest. Declarația Schuman este considerată un moment fundamental în istoria Europei unite. Elevii au știut toate astea, inclusiv că UE este formată din 27 de state membre și care sunt acestea. Mai puțin informat a părut să fie tânărul vice de la CJ, căruia i-a displăcut că niciun liceu nu a ales simbolurile…. Elveției. Acuma, nah, Nuți era șefa administrației prezidențiale și tot n-a știut că Norvegia nu face parte din UE și nici că nu e republică, ci monarhie constituțională. 
 Bun, pentru veșnica ținere de minte, iată țările membre UE la acest moment, în ordine alfabetică, să fie mai ușor: Austria, Belgia, Bulgaria, Cipru, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Polonia, Portugalia,  Regatul Unit al Marii Britanii, Republica Cehă, România, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Ungaria. 
 Croația e țară aderentă, iar Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei, Islanda, Muntenegru, Serbia și Turcia sunt țări candidate. Ca să nu încurcăm borcanele.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?