Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

Lauryn Hill, condamnată la trei luni de închisoare pentru evaziune fiscală


   Cântăreața americană de muzică hip-hop Lauryn Hill, fostă membră a grupului Fugees, a fost condamnată, luni, la trei luni de închisoare pentru evaziune fiscală, trei luni de arest la domiciliu și o amendă de 60.000 de dolari. Procesul artistei în vârstă de 37 de ani a avut loc la un tribunal din orașul Newark, din statul american New Jersey. Cântăreața a recunoscut că este vinovată, anul trecut, de faptul că nu și-a achitat impozitele datorate fiscului american și mai ales pentru că nu a declarat veniturile de 1,8 milioane de dolari obținute între anii 2005 și 2007. 
   Artista a spus că a dorit întotdeauna să plătească acele impozite într-o bună zi, explicând judecătorului, luni, că se confruntă cu probleme financiare, după ce în ultimii ani a preferat să trăiască retrasă, departe de industria muzicală. După succesul mondial obținut în calitate de componentă a grupului Fugess, Lauryn Hill a ales să urmeze o carieră solo și a cunoscut din nou gloria cu un album de debut deosebit de promițător, „The Miseducation of Lauryn Hill”, lansat în 1998. 
   Cântăreața a lansat apoi, în 2002, un album live înregistrat la New York, înainte de a dispărea de pe „radarul” mediatic, preferând să apară doar sporadic pe scenă. Înainte de decizia tribunalului din Newark, avocatul cântăreței a spus că artista a plătit deja suma de 970.000 de dolari din datoria pe care o are față de statul New Jersey și statul federal american. 
   Lauryn Hill a lansat în urmă cu câteva zile un nou single, „Neurotic Society Compulsory Mix”, primul după mulți ani, care este disponibil pe site-ul magazinului muzical online iTunes. Potrivit contului de pe platforma Tumblr al cântăreței, aceasta ar fi fost „constrânsă să lanseze această piesă imediat”, evocând „o dată limită” ce i-a fost impusă de justiția americană. 
   Lauryn Noelle Hill și-a câștigat celebritatea în calitate de solistă a grupului Fugees. După destrămarea trupei, cântăreața a lansat, în 1998, primul ei material discografic solo, „The Miseducation of Lauryn Hill”, pentru care a fost recompensată cu cinci premii Grammy, inclusiv la  categoriile „albumul anului” și „cel mai bun artist debutant”. După succesul răsunător obținut cu acest album de debut, Lauryn Hill a decis să dispară pentru o vreme din atenția presei, motivând că detestă să fie celebră și urăște industria muzicală. După o pauză de patru ani, artista a lansat „MTV Unplugged No. 2.0”, un material ce cuprinde înregistrări live și „cântece profund personale”. În ultimii ani, Lauryn Hill a înregistrat piese pentru coloanele sonore ale unor filme și a susținut câteva concerte în cadrul unor festivaluri muzicale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?